„Ki
A lényeg

Putyin igaz barátjaként búcsúzott Berlusconitól, John Cleese azt írta: végre valami jó hír

12/06/2023 19:36

| Szerző: Klubrádió

Silvio Berlusconi néhai olasz miniszterelnök volt az Oroszország és a NATO közötti együttműködési mechanizmusok kezdeményezője, mondta Vlagyimir Putyin hétfőn a Rosszija 24 hírtelevízióban, amiről az MTI számolt be. Az orosz elnök hozzátette: „Ő volt a kezdeményezője az Oroszország és az észak-atlanti szövetség közötti kapcsolatok fejlesztésének.

Szerinte Berlusconi európai, sőt világléptékű politikus volt, és hogy „most nem sok ilyen ember van a nemzetközi színtéren”. Az elhunyt politikust őszinte és nyitott embernek, az orosz nép nagy barátjának nevezte, aki „sokat tett az Oroszország és az európai országok közötti üzleti, baráti kapcsolatokért”.

Így folytatta: "Őszinte sajnálatomat és részvétemet szeretném kifejezni az olasz népnek és Berlusconi úr minden hozzátartozójának. Ez nemcsak Olaszország, hanem a világpolitika számára is nagy veszteség".

Sergio Mattarella olasz elnökhöz intézett részvéttáviratában pedig azt írta: „Számomra Silvio egy drága ember, igaz barát volt”. Hasonlóképp búcsúzott Orbán Viktor miniszterelnök is, ő azt írta: "elment a nagy harcos".

John Cleese angol humorista viszont a következő, Twitteren publikált nekrológgal búcsúzott a 86 évesen meghalt Silvio Berlusconitól:

"Végre valami jó hír!
Berlusconi halott.
Hogy a Monty Pythont idézzem az O2-ből:
Egy kinyiffant, hátravan még öt."

A szöveg második fele a Monty Python 2014-ben, a londoni O2 arénában rendezett, 10 előadásból álló színpadi "búcsúkoncertjének" címére, a One Down, Five To Go-ra utal – írja a 444.hu. A humorcsapat ugyanis eredetileg hattagú volt, de mire eljött a búcsú ideje, már csak öten éltek közülük, Graham Chapman ugyanis már 1989-ben meghalt.

(Kiemelt kép: Wikimedia Commons)