„Zajlik
A lényeg

Részeg nők randalíroztak Ferihegyen, rárontottak a rendőrökre is

24/08/2023 10:00

| Szerző: Klubrádió

Hivatalos személy elleni erőszak miatt indított nyomozást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség egy ukrán állampolgárságú anyával és lányával szemben, akik részegen tomboltak a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren.

A két nő a családtagjaival augusztus 18-án este érkezett Egyiptomból a repülőtérre. A rendőrök figyelmét „ittas állapotukból eredő hangoskodásuk” keltette fel.

Amikor a rendőrök odamentek hozzájuk, a fiatalabb nő „folyamatosan ordítozva kommunikált a rendőrökkel”, miközben mobiljával élőben iközvetítette az eseményeket  A telefonjának korábbi eltűnése miatt panaszkodott a rendőröknek, majd az egyik rendőr felé rúgott, a másikat pedig meg akarta ütni. Közben anyja az egyik rendőrt hátulról tenyérrel halántékon ütötte.

 
Illusztráció:
Pixabay
 

A két nő a várócsarnok felé távozott, ahol a fiatalabb nő továbbra is több alkalommal támadólag lépett fel egy rendőrrel szemben. Az anyja is csatlakozott, és az erősítésként megérkező másik két rendőr felé rúgott, egyiküket el is találta.

A két nőt őrizetbe vették, majd a Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte letartóztatásukat – tudatta az Központi Nyomozó Főügyészség