„Zajlik
A lényeg

Rogán Antal azt állítja, hogy nem vett részt abban a beszélgetésben, amiből később megszületett a Schadl-ügy vádiratából származó hírhedt idézet

13/06/2024 16:03

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Interjút adott Rogán Antal a 444-nek. Amikor arról kérdezték a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert, hogy miért mondhatta Varga Judit a Magyar Péter által bemutatott hangfelvételen, hogy az ő embereik belenyúltak ügyészségi dokumentumokba, Rogán Antal azt válaszolta, ha Judit ezeket komolyan gondolta, akkor finoman szólva alaptalan dolgokat állított.

Rogán megismételte a Varga indoklását: "azt mondta, értsem meg, abban a szituációban már bármit elmondott volna, csak hogy szabaduljon a férjétől". Én ezt a magyarázatot elfogadom, főleg utólag, sok dolog ismeretében, amit a volt férjéről tudni kell – mondja Rogán.

A 444 megkérdezte arról is, hogy Schadl-ügy nyomozati anyaga szerint egy Grécs László nevű orvos arról beszélt, hogy 35 éves nagy üzletről beszélgetett "Tónival, Barbarával és Ádámmal”. A beszélgetés tartalmáról pedig Fürcht Pál főügyész mondta ki, hogy  a Tóni itt Rogán Antalt jelenti. Az én lelkiismeretem nyugodt, nem vettem részt ilyen beszélgetésben, mondta Rogán Antal. Magyarázata szerint alaptalanul hivatkoztak rá.