„Klubrádió
A lényeg

Roszatom: Nem változik a Paks II. ütemterve

28/02/2022 14:22

| Szerző: Klubrádió

Tartja a szerződésben meghatározott ütemet a kivitelező vállalat. Azután adták ki a közleményt, hogy a magyar ellenzék követelte a projekt leállítását, és Orbán Viktor azt állította, nem blokkolja az Oroszországgal szembeni szankciókat.

A Paks II. Atomerőmű projekt keretében a munkálatok az ütemterv szerint zajlanak – közölte a Paks-Press Hírügynökség megkeresésére a Rosatom Central Europe Kft. A szervezet budapesti irodája közleményében hozzátette: a "Roszatom mindig pontosan teljesítette és teljesíti az összes szerződéses kötelezettségét". A vállalat közleménye azután jelent meg, hogy a magyar ellenzék követelte a projekt leállítását, és Orbán Viktor azt állította, nem blokkolja az Oroszországgal szembeni szankciókat.

A hvg.hu cikke szerint a Roszatom az Ukrajna elleni orosz invázió, és az ennek következtében a Moszkvával szemben bevezetett szankciók dacára is igyekszik úgy tenni, mintha minden rendben lenne.

A portál arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyar ellenzék a napokban azt követelte, hogy Magyarország csatlakozzon az EU szankcióihoz azzal, hogy a magyar ellenzék a napokban azt követelte, hogy Magyarország csatlakozzon az EU szankcióihoz azzal, hogy felfüggeszti a Paks II. beruházás engedélyezi eljárását, és kiutasítja a Nemzetközi Beruházási Bankot Budapestről. Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt ezután azt mondta: "Orbán Viktor áruló, és megbízhatatlan szövetségese az EU-nak és a NATO-nak".