„Ki
A lényeg

Schadl György határidőnaplójában a "Karmelita" bejegyzés is szerepel a találkozók között

3/10/2023 15:29

| Szerző: Klubrádió

Kedden tett videovallomást a Völner-Schadl-ügy koronatanúja. 

F. Vivien Schadl György irodavezetőjeként lett koronatanú, miután a bűncselekményekkel gyanúsított nő vádalkut kötött és részletes beismerő vallomást tett.

A tárgyalás elején Tóth Erzsébet bíró bejelentette, hogy nemsokára dönt egy nemrég felfedezett repülőgép és hajó lefoglalásáról, mindkettő Schadl Györgyé. A bíró ezután említette meg a koronatanútól lefoglalt asztali határidőnaplót, amibe az főnöke, Schadl programjait rögzítette.

A Bilkk beszámolója szerint

“ekkor Papp Gábor, Völner Pál ügyvédje kért szót. Mint mondta, fontos volna tisztázni, hogy pontosan kié volt az a lefoglalt naptár, s az azon lévő ragaszok szövegeit ki írta. 2020 és 2021 között négy találkozó is szerepel a naptárban Schadl György és Varga Judit igazságügyi miniszter között.

Szerepel ezek mellett egy Karmelita beírás is"

– mondta Papp Gábor. - Ha a fentieket tisztáznák, az egy indokkal többet jelentene Varga Judit tanúkénti beidézéséhez - tette hozzá a védő. 

 
Schadl György
Facebook
 

A naptárban felbukkant emellett Trócsányi László volt igazságügyi miniszter és Süli János Paksért felelős tárca nélküli miniszter neve is.

Schadl elismerte, hogy az övé volt a naptár: “Ez az én asztali naptáram volt, de más is beleírhatott. Volt, hogy én kértem meg F. Vivient, vagy sofőrömet, M. Viktort hogy írjanak bele” – mondta.