„Ki
A lényeg

Semjén kinevette a riportert, amikor a kórházakban elromló klímákról kérdezte Tusványoson

26/07/2024 14:39

| Szerző: Klubrádió

A kánikulában nem működő kórházi klímákról szóló kérdésen először jót nevetett a miniszterelnök-helyettes, aki szerint abszurd az RTL-től, hogy a "világháború" kérdése helyett ezzel foglalkozik. Semjén Zsolt végül elismerte, hogy ez fontos téma, de azért Gyurcsányt is behozta.

Az RTL kérdése arról szólt, hogy a kormányban beszélnek-e az egyre több kórházban kánikula idején elromló klímákról, amire Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes egy hatalmas nevetéssel reagált. Majd hozzátette: persze, ez nagyon fontos, de az RTL "abszurditását mutatja", hogy nem a "világháború elkerülésével" foglalkozik, és azzal, amit Orbán Viktor a tűzszünetért szerinte tesz. 

A politikus szerint egyébként csak pár kórházban volt gond a klímával, majd amikor a riporter szembesítette azzal, hogy nem csak pár kórházban volt baj, úgy reagált, hogy a Gyurcsány-kormányzat idején még kevesebb kórházban volt klíma.

Semjén szerint "ebben a háborúban egymillió ember halt meg", azt ugyanakkor nem mondta ki, hogy kik között dúl a háború és melyik fél indította. "Meghalt bárki is amiatt, hogy a klíma nem működött?" – tette fel a kérdés. Egy ponton azt is mondta: Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár a "szíve vérét locsolja ki".

A videót az rtl.hu-n nézhetik meg.

(Kiemelt kép: MTI/Balázs Attila)