„Klubrádió
A lényeg

Semjén kitűnő embernek ismerte meg Völnert, bízik az ártatlanságában

7/12/2021 15:35

| Szerző: Klubrádió

"Én egyébként Völner Pált egy nagyon rendes, kitűnő embernek ismertem meg, nehezen tudom elképzelni, hogy vele szemben ez megalapozott lenne" – mondta Semjén Zsolt Tordai Bence kérdésére. A miniszterelnök-helyettes bízik abban, hogy kiderül Völner Pál ártatlansága.

Tordai Bence párbeszédes képviselő a Parlament egyik folyosóján kérdezte Semjén Zsoltot Völner Pál ügyével kapcsolatban. Ugyanis ahogy mi is beszámoltunk róla, miután a Legfőbb Ügyészség hivatali vesztegetés és más bűncselekmény miatt indítványt tett Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére, a politikus a keddi nappal lemond államtitkári posztjáról. A gyanú szerint a politikus hosszabb időn keresztül, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatásban lévő elnökétől.

A miniszterelnök-helyettes szerint az ügy azt bizonyítja, hogy „nincs kettős mérce, az ügyészség működik, Polt Péter teszi a dolgát, és ha valakivel kapcsolatban bűncselekmény gyanúja merül fel, akkor mindegy, hogy kormánypárti vagy ellenzéki, (…), mindenkivel szemben el kell járni”.

„Én egyébként Völner Pált egy nagyon rendes, kitűnő embernek ismertem meg, nehezen tudom elképzelni, hogy vele szemben ez megalapozott lenne” – fogalmazott Semjén, aki bízik abban, hogy kiderül a volt államtitkár ártatlansága.

Varga Judit igazságügyi miniszter felelősségével kapcsolatban a miniszterelnök-helyettes azt mondta, neki ebben magánvéleménye lehet, de a döntés Varga Juditra tartozik.

Íme Tordai Bence videója:

(via 24.hu)