„Zajlik
A lényeg

Simonka György: Megnyerheti a Fidesz a körzetet, de nem velem

17/12/2021 10:05

| Szerző: Klubrádió

A közvélemény-kutatás eredménye szerint a Fidesz megnyerheti a dél-békési körzetet, de nem velem – írja közleményében a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolt fideszes politikus.

Tegnap este Dél-Békésben, a Fidesz választókerületi ülésén nem született javaslat a 2022-es országgyűlési választás jelöltjének személyéről. A jelölt személyéről szóló döntés az országos választmányra vár majd.

"A közvélemény-kutatás eredménye szerint a Fidesz megnyerheti a dél-békési körzetet, de nem velem. Én már tavaly év elején kértem, hogy ne nekem kelljen jelöltként indulnom a választáson, hisz akkor az elkövetkező kampány nem szólna másról, mint a folyamatban levő bírósági eljárásról. Ez sem a közösségünknek, sem a családomnak nem hiányzik. Egyébként a családom ultimátum elé is állított. ... Bár az én nevem is szerepel a jelöltek között – amit ezúton is tisztelettel megköszönök mindenkinek – mégis úgy döntöttem, hogy szeretnék megfelelni a családom és a pártom elvárásának, így nem jelöltetem magam. Ezzel is hozzá kívánok járulni egy békés átmenethez, egy egységes és erős Fidesz táborhoz, valamint egy markáns győzelemhez." – áll Simonka közleményében.

Bíróság - Karsai József perének tárgyalása
 MTI Fotó: Rosta Tibor
 
 

A Magyar Narancs úgy tudja, hogy Erdős Norbert, az agrártárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára indul a kormánypárt színeiben a Békés megyei 4. számú választókerületben.