„Zajlik
A lényeg

Simonka: Lehet, hogy Magyar Pétert a Fidesz találta ki, hogy begyűjtsék a gyurcsányos szavazatokat

28/08/2024 14:43

| Szerző: Klubrádió

A költségvetési csalással vádolt volt fideszes képviselő és Pusztaottlaka polgármestere nagyinterjút adott a Telexnek, amelyben azt sejtette, hogy Lázár Jánosnak lehetnek olyan információi, amelyekkel zsarolhatja a felső vezetést, és elképzelhetőnek nevezte, hogy Magyar Pétert a Fidesz találta ki. A párton belüli esetleges homoszexuálisokra is tett egy kiszólást.

A költségvetési csalással vádolt volt fideszes országgyűlési képviselő és Pusztaottlaka frissen megválasztott polgármestere, Simonka György a Telexnek adott hosszú interjút. Szerinte a Fidesz el tud sikálni dolgokat, ha akar. Orbán Viktor pedig mindenről tud, ha tudni akar.

Lázár János gaztetteiről regényt tudna írni, sőt már meg is írta, és ki is nyomtatta, nehogy feltörjék a gépét és „véletlenül” eltűnjön. Lázárról egy korábbi interjújában sem nyilatkozott pozitívan, kifejezetten rossz embernek tartja.

"Lázár egy ufó az én szememben, nem tudom megmondani, hogyan történnek ezek. Olyan dolgokat csinál meg, amiket másnak nem engednek. Ha akar egy körforgalmat csinálni a levegőben Vásárhelyen, akkor ő megcsinálja, akkor is, ha az 10 milliárddal többe kerül. Ha 12 milliárdot akar költeni a makói fürdőre, akkor költ. Miközben nincs pénze az országnak." Mivel Lázár János egy időben a titkosszolgálatokért is felelt, Simonka szerint lehetnek olyan információi, amelyekkel zsarolhatja a felső vezetést. Rogánnak és Pintérnek is lehetnek, csak ők nem élnek vissza vele, magyarázta.

Bár Orbán Viktor 14 éve mindent tud a rendszerből és irányítja azt, olyan apró ügyekkel, mint Simonkáé, nem foglalkozik. 3,6 milliárd forint szerinte nem üti meg a kormányfő ingerküszöbét. Ekkora hiánya volt a Mórakertnek, amelyet első feladataként rendbe kellett raknia Simonkának. A polgármester szerint Orbán már tíz éve a külpolitika irányába indult el, abban találta meg az örömét, abban tud lubickolni.

Simonka szerint bár Magyar Péter most nagyon hőbörög a Fidesszel szemben, de amikor odakerül a sor, meg fogják kötni a dealt, és együtt fognak kormányozni. Szerinte is elképzelhető, hogy Magyart a Fidesz találta ki, mert nem ez lenne az első eset, hogy ilyet csináltak. Az a 30 százalék, ami most hozzá húz, nem szavazott volna a Fideszre, de így begyűjtötték őket, és nem Gyurcsánynál vannak, aki valódi ellenség lehetne, hanem olyan embernél, akit "tudnak a tökénél fogni". Ugyanakkor szerinte amit Magyar mond a Fideszről, annak minden szavát alá tudja írni.

Egyszer bepálinkázva kirakott a Facebook-oldalára egy bejegyzést pont a Pride napján, miszerint "a b*zeránsok csak provokálnak minket". Először Rogán titkára hívta fel Simonkát, hogy vegye le a posztot. Miután ez nem történt meg, maga Rogán hívta Simonkát, hogy a saját maga érdekében vegye le a posztot. Szerinte egyébként tele van homoszexuálisokkal a Fidesz, a könyvében konkrét neveket is le fog írni.

(Kiemelt kép: MTI)