„Támogassa

Szenteste nem lesz kijárási tilalom

21/12/2020 11:45

| Szerző: Klubrádió

Nem kell este 8 órára hazatérni szenteste. Megmarad azonban az a szabály, hogy 10 főnél többen nem lehetnek egy helyen. Magyarország sem fogad járatokat az Egyesült Királyságból.

Utazási szigorításról és a karácsonyi szabályok lazításáról döntött a kormány - jelentették be az operatív törzs sajtótájékoztatóján – írja a hvg.hu.

December 24-én estétől 25-én reggelig felfüggesztik a kijárási tilalmat – idézte a portál Kiss Róbert rendőr alezredest. Elmondta: a kormány friss döntése szerint Magyarországra sem engednek be repülőket az Egyesült Királyságból.

A szigetországból érkező gépek fogadását egyre több ország kormánya tiltja meg, miután a koronavírus új, az eddig ismertnél 70 százalékkal fertőzőbb változata jelent meg Délkelet-Angliában.

Koronavírus - Az operatív törzs online sajtótájékoztatója
Fotó: MTI/kormany.hu
 

Karácsonykor is megmarad az a szabály, hogy 10 főnél többen nem lehetnek egy helyen. A 14 éven alatti gyerekek nem számítanak be a 10 főbe.

December 25-étől visszatérnek a szenteste előtti szabályok.

Az Egyesült Királyságból történő beutazás tilalma az üzleti utakra is érvényes lesz. Arról egyelőre nem volt szó, hogy mennyi időn át tart a tilalom.