„Zajlik
A lényeg

Szentkirályi Vitézynek: Dávid, ne áruld el a Fidesz szavazóit!

11/09/2024 21:31

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

Szentkirályi Alexanda, a kormánypártok utolsó pillanatban visszaléptetett főpolgármester-jelöltje Vitézy Dávidnak üzent videójában, a többek között felemlegetve, hogy ő a fideszesek szavazatának köszönhetően jutott el oda, ahova. Vitézy megköszönt minden voksot, a fideszeseket is, és közölte: azt a programot képviseli a Fővárosi Közgyűlésben, amire szavaztak.

Szentkirályi Alexandra üzenetében felszólította Vitézy Dávidot, hogy ne árulja el a Fidesz szavazóit és a budapestieket, valamint ne menjen bele a "Karácsony-Magyar Péter paktumba". A korábban Vitézy javára visszalépett fideszes főpolgármester-jelölt ugyanis kedden posztolt egy másik videót arról, hogy „megszületett a Karácsony-Magyar Péter paktum”. Ebben arról beszélt, hogy Karácsony Magyar Péterrel fogja vezetni a fővárost, de az nem derült ki, honnan szerezte ezt az információt. Magyar Péter eddig jobbára bírálta Karácsony Gergely terveit.

Vitézy Dávid a Facebook-bejegyzésben reagált Szentkirályi szerdai videójára, amelyet azzal kezdett: „Meglepett a nekem címzett videóüzeneted”. Közölte: „mind a Fidesz budapesti támogatói, mind azon 150 ezer ellenzéki szavazó támogatását köszönöm a főpolgármester-választáson, akik a változásra szavaztak Budapesten júniusban.”

Megismételte: minden budapesti, aki őt támogatta a főpolgármester-választáson, biztos lehet abban, hogy azt a programot fogja képviselni a Fővárosi Közgyűlésben, amire szavaztak, tehát ki fog állni a BKK-rendészet terve mellett, amellett, hogy a külső kerületek végre kapják meg a nekik járó figyelmet, az állatvédelem ügye mellett, Budapest közterületeinek élhetőbbé, tisztábbá, zöldebbé, biztonságosabbá tétele mellett, és mindazon kormányzati intézkedések ellen, amelyek Budapest számára előnytelenek.

Azzal folytatta: ”Karácsony főpolgármester júliusban a győzelme jogerőssé válása után egyből azt mondta, hogy minden új budapesti frakcióval leül egyeztetni. Eltelt azóta több, mint két hónap, minket nem keresett. Ezek szerint titeket igen – mit tudsz, mire utalsz, mi készül? Veletek vagy a kormánnyal egyeztetett a Városháza vezetése? Jelöltök főpolgármester-helyettest?” – kérdezett vissza.