„Zajlik
A lényeg

Tavaszra lebontanák a rádió épületeit

31/07/2024 13:46

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Vikár Anna Flóra

Most úgy néz ki, 2028-ra készülne el a Pázmány Campus a Magyar Rádió épületeinek helyén.

A lakók, más civilek és a VIII. kerületi önkormányzat tiltakozása ellenére tovább halad a Magyar Rádió épületeinek helyére szánt Pázmány Campus projekt. A minap derült ki, hogy a nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásnak az ügyét a kormány a Fővárosi Kormányhivatalból áttette a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalhoz Debrecenbe.   

Szerdán pedig Lánszki Regő építésügyi államtitkár bejelentette, hogy elkezdődik a beruházás, tavaszra el is készülnének a rádió épületeinek bontásával. A sajtótájékoztatón – amire a Józsefváros Újság tudósítója annak ellenére el tudott menni, hogy nem kaptak meghívót. 

A következő lépés, hogy elkordonozzák a bontásra ítélt részeket, szeptember elsejéig pedig elszállítják a Magyar Rádió épületeiből az ott lévő ingóságokat. A bontás ezután elkezdődik, függetlenül attól, hogy még zajlik a közigazgatási per az ügyben, aminek a következő tárgyalása szeptemberben lesz.

Közben nyáron a környék lakóival jegyzőkönyvet vennének fel a lakások állapotáról.

Lánszki szerint jól előkészített a beruházás, így a bontás jövő tavaszra kész is lesz, addigra pedig elkészülnek a kiviteli tervek. Az államtitkár reméli, hogy a 200-250 milliárdos büdzsé nem fog nőni, a módosítások még csökkenést is jelenthetnek - számolt be a Józsefváros Újság.

Az államtitkár elmondta, 2027 szeptemberében kezdődő szemeszterre nem készülnek el, de legkésőbb 2028-ban szeretnék, ha elkezdődne az oktatás az új campuson.