„Támogassa

Távozott az Index vezérigazgatója

23/06/2020 17:59

| Szerző: index.hu

Pusztay András, az Index vezérigazgatója kedden távozott posztjáról. A helyére Ződi Zsolt, a Magyar Tudományos Akadémia Jogtudományi Intézetének tudományos munkatársa érkezik – ezt a portál írta meg közleményében.

Azt írták: rengeteg aggódó, érdeklődő kérdést, minket féltő üzenetet kaptunk az elmúlt másfél napban, mióta nyilvánosan is jelezte a szerkesztőség, hogy veszélyben érzi magát, mert, mint írták, kívülről olyan befolyás érte őket, amelynek vége a szerkesztőség megszűnése lehet.

Kedden újabb szolgálati közlemény jelent meg a portálon, ebben azt írták: Pusztay András, az Index vezérigazgatója távozott posztjáról. A helyére Ződi Zsolt, a Magyar Tudományos Akadémia Jogtudományi Intézetének tudományos munkatársa érkezik.

A szerkesztőség tagjai nem látják még, mi következik az újságért és a szerkesztőség egységéért mindig kiálló vezérigazgató távozásából. Egyvalami azonban biztos: továbbra is ragaszkodnak a tartalmi függetlenséghez és a szerkesztőség érinthetetlenségéhez – olvasható a közleményben.

A következő napokban egyértelmű biztosítékokat várnak, hogy megmaradjanak azok az értékek, amelyek miatt az Index az ország legnagyobb, legolvasottabb lapja – tették hozzá.