„Köszönjük
A lényeg

Telex: Október 23-ra tervezett fegyveres akcióra figyelmeztette a magyar szerveket az amerikai hírszezés

21/10/2024 13:59

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

A TEK el is kapott fél tucat airsoft fegyveres fiút és lányt egy külvárosi kocsmánál.

Egy október 23-ára szerveződő fegyveres akcióra figyelmeztette a magyar hatóságokat az amerikai hírszerzés nagyjából két hete – tudta meg diplomáciai forrásokból a Telex.

A lap információi az amerikai titkosszolgálat olyan operatív eszközökkel megszerzett információkkal látta el a magyar szerveket, amelyek arra utaltak, hogy bizonyos személyek fegyveres akcióra készülhetnek az 1956-os szabadságharc évfordulóján.

A Telex értesülése szerint a hétvégén a Terrorelhárítási Központ fél tucat fiatalt őrizetbe vett egy XVI. kerületi sörözőben. Úgy tudják, hogy a rajtaütés után fiúkat és lányokat is előállítottak. A fiataloknál viszont éles fegyvert nem, csak

airsoft fegyvereket és legalább egy hatástalanított fegyvert találtak.

Fegyvert láttak egy lakónál egy budapesti házban, elfogtak k
 
Illusztráció: MTI Fotó: Lakatos Péter
 
 

Eddig a BM, a Miniszterelnöki Kabinetiroda, az ORFK és a Központi Nyomozó Főügyészség sem válaszolt a lap érdeklődésére, A szóba hozott kocsma, a Legenda söröző tulajdonosa viszont közölte: a fiatalok éppen a sörözőbe tartottak, amikor közvetlenül a hely előtt elfogták őket. Bentről ugyan látták az akciót, de nem tudták, hogy mi lehet a rajtaütés oka, erről nem is kaptak tájékoztatást.