„Zajlik
A lényeg

Teljes támogatást ígért Oroszországnak az ukrajnai háborúhoz Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor

19/06/2024 13:59

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Az orosz hadsereg szovjet technológiájú eszközökhöz juthat hozzá.

Teljes támogatást ígért Oroszországnak az ukrajnai háborúhoz Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott egyeztetésén Phenjanban. "A világ egyre gyorsabban változik; ebben a helyzetben az a célunk, hogy szorosabbra fűzzük az együttműködést Oroszországgal és kormányával" – tette hozzá orosz hírügynökségek közlése szerint.

Vlagyimir Putyin – aki négyszemközt is egyeztetett az észak-koreai vezetővel – köszönetet mondott a támogatásért, és bejelentette: a felek új, a kapcsolatok további mélyítését célzó egyezményt fognak aláírni.

Az orosz elnök Észak-Koreában
 
Az orosz elnök Észak-Koreában
 
Phenjan, 2024. június 19. Kim Dzsongün elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke (k) Vlagyimir Putyin orosz elnököt (b) fogadja Phenjanban 2024. június 19-én.
Fotó: Vlagyimir Szmirnov / MTI/AP/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Vlagyimir Szmirnov
 

Bendarzsevszkij Anton, a posztszovjet térség szakértője a Klubrádiónak azt mondta: az együttműködés keretében az orosz hadsereg olyan eszközökhöz juthat, amelyeket az észak-koreaiak szovjet szabványok szerint fejlesztettek.

2024. június 19. A lényeg (2024.06.19.) Bendarzsevszkij Anton
00:52
00:00