„Zajlik
A lényeg

Tettlegességig fajuló incidens a józsefvárosi képviselő-testületi ülésen

14/12/2023 12:05

| Szerző: Klubrádió

Javában zajlik az évi utolsó képviselő-testületi ülés Józsefvárosban, melyet egy incidens miatt félbe is kellet szakítani.

A Józsefváros Újság helyszíni beszámolójából kiderül, hogy a 2024-es költségvetésről is döntést hozó ülésen, úgy felpaprikázódott a hangulat, hogy „Egry Attila fideszes képviselő ott termett Szarvas Koppány Bendegúz momentumos képviselőnél, és felszólította, hogy hagyja abba a fideszes képviselők videózását, és igyekezett elvenni a telefonját”.

Mivel Szarvas nem adta oda a telefonját, a vitában a képviselők felpattantak helyükről. Pikó András, az ülést vezető polgármester tíz perces szünetet rendelt el, hogy lehiggadjanak a képviselők, a szünetben Egry és Szarvas kezet is fogtak egymással.

A szünet után Pikó András feltette a kérdést, hívja-e a rendfenntartó erőket az ülés levezetéséhez, ám erre nem volt szükség végül. Hogy mégsem olyan szent a béke, az pár perc múlva kiderült, mert Juharos Róbert és Vörös Tamás fideszes képviselők hangosan bekiabáltak, hogy Pikó a szünet elrendelésével szétverte az ülést, mire a polgármester újabb 10 perces szünetet rendelt el, hátha az indulatok lecsillapodnak.

A második szünet után a fideszes képviselők kijelentették, hogy amennyiben a demokratikus rend nem állt vissza - értve ezalatt, hogy nem vonják meg tőlük a szót, amikor ügyrendi javaslatok helyett napirend előtt kimondottan politikai jellegű hozzászólásokat adnak elő -, elhagyják az ülést.

Az incidenst (a tettlegességet magát nem) az Önkormányzati TV élő adásában lehet megnézni 1 óra 1 perc 34 másodperc után. Szarvas Koppány Bendegúz "fideszes, ne lopjál!" bekiabálása után indult meg Egry Attila felé.

A fideszes képviselők végül elhagyták az ülést, azóta gördülékenyen halad a munka.