„Zajlik
A lényeg

Török Gábor szerint Orbán Balázs ’56-os kijelentése az év legnagyobb politikusi hibája

26/09/2024 21:42

| Szerző: Klubrádió

„Brüsszelt elfoglalnánk, de itt nem védekeznénk. Nekem ez tűnik eddig az év legnagyobb politikusi hibájának (akkor is, ha amúgy nem hiba ezt gondolni, de politikusként ezt mondani bizony elég magas labda)” – írta Török Gábor politikai elemző a Facebookon.

Arra reagált, hogy Orbán Balázs a Mandiner podcastjában a következőket mondta: „Pont 56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált 2,5 évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát, ennyi ember halt meg, ennyi területet vesztett, mondom még egyszer, az ő joguk, szuverén döntésük, megtehették, de ha minket megkérdeztek volna, akkor mi nem tanácsoltuk volna, azért, mert 56-ban az lett, ami lett. Mert megtanultuk, hogy itt óvatosnak kell lenni, és óvatosan kell bánni a nagyon értékes magyar életekkel. Azokat nem lehet csak úgy odadobni mások elé.”

Orbán Balázs azóta többször is megszólalt, szerinte kiforgatták a szavait és szerinte a „háborúpárti propaganda” próbálja összekeverni 1956 hőségek emlékét az orosz-ukrán háborúval.

(Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)