„Zajlik
A lényeg

Ügyészség: közmunka vár a momentumosokat megpofozó férfira

4/05/2022 11:08

A választási kampányban többször is előfordult, hogy a kormánypropaganda által feltüzelt emberek fizikailag támadtak ellenzékiekre. Egerben egy ellenzéki eseményen riasztópisztollyal fenyegette egy kormánypárti szimpatizáns a megjelenteket, Orosházán pedig egy elektromos mopeddel közlekedő nő vágta arcon az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét, Márki-Zay Pétert.

Az ügyészség most pedig egy 48 éves férfit garázdasággal vádolt meg, aki 2021 októberében több politikust, köztük Fekete-Győr Andrást is megütötte a Momentum sajtótájékoztatóján. A Budapest II. és III. Kerületi Ügyészség szerint amikor a párt egyik elnökségi tagja, Ilyés Márton felszólította a férfit, hogy ne zavarja a rendezvényt, a vádlott válaszul megpróbálta megütni a politikust, aki azonban maga elé emelte a karját, ezzel az ütést elhárította.

Ezt látva a párt sajtóreferense, Varsányi Áron is felszólította a vádlottat, hogy fejezze be ezt a viselkedést, amire a vádlott tenyérrel megütötte őt. A vádlott még felrúgott egy mikrofonállványt is, majd távozott a helyszínről, de amikor befejeződött a sajtótájékoztató, visszament, és Fekete-Győr Andrást is arcon ütötte.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, így a vádlottal szemben büntetővégzéssel, közérdekű munka büntetést szabjon ki. (444-Telex)