„Zajlik
A lényeg

Új munkahelye van Novák Katalinnak, azon dolgozik majd, hogy világszerte növeljék a születések számát

9/09/2024 20:25

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

Novák Katalin volt köztársasági elnök az X-en (korábbi nevén Twitteren) jelentette be, hogy mostantól az X·Y Worldwide nevű non-profit vezérigazgatója lesz és azon dolgozik majd, hogy segítsenek a nemzeteknek leküzdeni a globális születésszámcsökkenés hatásait.

Novák azt írta: „Örömmel jelentem be, hogy az X-Y Worldwide társalapítója és vezérigazgatója lettem. Az X-Y Worldwide egy új nonprofit szervezet, ami úttörő megoldásokat keres az összeomló globális születésszámra. Az X-Y Worldwide a világ vezetőivel, politikai döntéshozókkal és oktatókkal dolgozik együtt, hogy bizonyítékokon alapuló, fenntartható stratégiákat dolgozzanak ki, amik segítenek a nemzeteknek leküzdeni a globális születésszámcsökkenés hatásait.

Elsősorban az emberekre összpontosítunk – azokra a társadalmi-gazdasági és kulturális akadályokra, amik megakadályozzák az egyéneket abban, hogy megvalósítsák családalapítási ambícióikat.

A nem tervezett gyermektelenség kockázatainak jobb tudatosításával és a túlnépesedésről és termékenységről szóló félrevezető narratívák megkérdőjelezésével az X-Y Worldwide képessé teszi az egyéneket és párokat arra, hogy megalapozott döntéseket hozzanak a szülői létről az elkövetkező generációk számára.

Izgatottan várom, hogy társalapítómmal, Stephen J. Shaw-val elindulhassak ezen az új úton, hogy korunk legnagyobb demográfiai kihívásával foglalkozzunk” – közölte.

Novák Katalin azután mondott le, hogy kiderült: Ferenc pápa magyarországi látogatására hivatkozva kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon pedofília miatt elítélt volt vezetőjét segítő K. Endrének, akit ezért szintén börtönre ítéltek. Novák mellett Varga Judit volt igazságügyi miniszter, a kegyelmi ítélet ellenjegyzője is visszavonult a közélettől.

(Kiemelt kép: MTI/Hegedüs Róbert)