„Zajlik
A lényeg

Újabb Klenáncz mézet hívott vissza a Nébih

27/12/2021 14:43

| Szerző: Klubrádió

Mivel nem lehetet megállapítani, milyen alapanyagokkal készült a vállalat A2 tételazonosítójú akácméze, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egészséget veszélyeztetőnek minősítette a terméket, és visszahívta az összes A2 mézet.

A CBA-üzletekben érdekelt Klenáncz József újabb termékét hívta vissza a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) december 23-án – írja a 24.hu.

A hivatal indoklása szerint a termék dokumentumai alapján "nem lehet megállapítani, hogy milyen alapanyagok felhasználásával készült, és azt sem, hogy ezen alapanyagok honnan származnak. Mindezek következtében az A2 tétel nem nyomonkövethető, így egészséget veszélyeztető, nem biztonságos élelmiszernek minősül".

Ezért minőségmegőrzési időre való tekintet nélkül elrendelték a termékek forgalomból való kivonását és a fogyasztóktól való visszahívását.

Novemberben visszahívta a Tesco és a CBA is az akácmézként árult Klenáncz terméket, melyről a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal nemrég kimondta, hogy "nem viselhetik az akácméz elnevezést".