„Klubrádió
A lényeg

Újabb részvételi rekord az előválasztáson

17/10/2021 08:41

| Szerző: Klubrádió

Az utolsó nap is rekordot hozott: több mint 118 ezren szavaztak szombaton az előválasztáson – közölték a szervezők vasárnap reggel a Facebookon. Az eddigi legtöbb voksoló egy nappal korábban, pénteken volt, 102 ezer ember. Összesen 662 ezren választottak Dobrev Klára és Márki-Zay Péter közül, kettejük küzdelme tehát az első fordulónál is nagyobb érdeklődést hozott.

Az ellenzék által szervezett előválasztás utolsó napján 118 415-en adták le voksukat a miniszterelnök-jelöltekre. Közülük sátorban 88 380-an, interneten pedig 30 035-en szavaztak. Ezzel megdőlt a pénteki 102 ezres rekord is.

A második forduló nemcsak a napi részvételi adatokban döntött rekordot, hiszen az elmúlt egy hétben 219 991 új szavazó jelent meg a sátrakban, vagy adta le voksát online – közölték.

Összesen tehát 662 016 választópolgár szavazott arra, hogy Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter legyen az ellenzék listavezetője. Tegyük hozzá, a szombati nap nem múlt el nehézségek nélkül, este újabb támadás érte az előválasztást a szervezők szerint.

Az új előválasztók magas száma egyébként először Márki-Zay Péter stábjában, majd pedig a DK-nál keltett riadalmat, hiszen mindkét oldal „tartott” az előválasztás végeredményének fideszes befolyásolásától. Ugyanakkor a Telex azt írja: forrásaik egyetértettek abban, hogy érdemi arányban nem kell azzal számolni, hogy a második fordulóban résztvevő, korábban nem ismert választópolgárok valójában fideszes trollok lennének.

(Kiemelt kép: Előválasztás 2021 / Facebook)