„Zajlik
A lényeg

Újabb vádemelés Tasnádi Péter ellen

9/05/2022 09:13

| Szerző: Klubrádió

A vádirat szerint Tasnádi csoportosan elkövetett önbíráskodást követett el társaival tavaly Jászalsószentgyörgyön. Tasnádi Pétert a Terrorelhárítási Központ kommandósai egy éve fogták el, most emeltek ellene vádat.

Egy 45 éves, jászalsószentgyörgyi férfi megfenyegette volt feleségét, hogy verőlegények segítségével rendezteti pénzügyi vitáját, ezért – a vádirat szerint – megbízta Tasnádi Péteréket, hogy "segítsenek" neki. 

Tasnádi Péter tavaly április 24-én három nagydarab férfi kíséretében a jászsági településre ment, ahol a nő félelmében végül belement abba, hogy fizet volt férjének.

 A 72 éves, büntetett előéletű Tasnádi korábban azt mondta, hogy nem követett el bűncselekményt, csak közreműködött egy vita feloldásában – írja a Magyar Nemzet.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a 72 éves, büntetett előéletű Tasnádi Péterrel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztést szabjon ki. Az ügyészi indítvány alapján a vádlott – ha beismeri a bűncselekmény elkövetését – hat év börtönben letöltendő szabadságvesztésre számíthat.

Szabadon bocsátották Tasnádi Pétert a tiszalöki börtönbőTiszalök, 2016. szeptember 16. Tasnádi Péter szabadságvesztéséből szabadulva beül egy személykocsiba a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet előtt 2016. szeptember 16-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt