„Klubrádió
A lényeg

Ungár Péter szerint valóban sok homoszexuális van a Fideszben

29/10/2021 08:15

| Szerző: Klubrádió

Ungár Péter a Magyar Hangnak adott interjújában azt mondta, azt mondta: "tényleg sok fideszes van, aki homoszexuális". Az LMP politikusát többek közt az előválasztással kapcsolatos gondolatairól kérdezte a lap. 

Ungár Péter, az LMP parlamenti képviselője interjút adott a Magyar Hangnak, amiben arról is kérdezték, mit szól ahhoz, hogy Márki-Zay Péter többször is a miniszterelnök fiának szexuális orientációjával kapcsolatban nyilatkozott – írja a összefoglalójában a 444.

Ungár – aki vállaltan homoszexuális – azt mondta: "Drámaian nem értek egyet azzal, ahogy Orbán Gáspár orientációjáról beszélt. Viszont legitim arról beszélni, hogy vannak olyan fideszes politikusok, akik annak ellenére, hogy homofób kampányt csinálnak, a szexuális szabadság mozgalmainak vívmányaival maguk is élnek. A különbség, hogy XY fideszes politikus közhatalmat gyakorol, Orbán Gáspár pedig nem."

Arra a kérdésre, hogy igaz-e, hogy a fél kormány meleg, Ungár – aki egyébként már csak az anyján, Schmidt Márián keresztül is régóta ismer sok fideszest – azt mondta, nem vezet "Google Excel táblát a fideszesek szexuális orientációjáról", de "mint a homoszexuális világban eléggé jártas ember azt tudom mondani: tényleg sok fideszes van, aki homoszexuális".

Az interjúban Ungár beszélt arról is, hogyan értékeli az előválasztást, amellyel néhány pontot leszámítva elégedett volt. Ilyen volt az első fordulóban történt leállás.

Az Országgyűlés plenáris ülése
 
Ungár PéterFotó: Koszticsák Szilárd / MTI