„Zajlik
A lényeg

Van itt pénz: 11 milliós prémiumot kapott az 500 milliárdból megmentett MVM volt vezérigazgatója

9/11/2023 12:27

| Szerző: Klubrádió

Az MVM vezérigazgatói tisztségét 2021-től 2022 novemberéig betöltő Czepek Gábor – úgy is mint az igazgatóság elnöke – tavaly vezérigazgatóként ötmilliós havi alapfizetése mellé további,

közel 11 milliós prémiumot kapott.

– Erről Tóth Bertalan tájékoztatta a  Népszavát. Az MSZP frakcióvezetője még október közepén fordult közérdekű adatigényléssel az állami energiacéghez, hogy megtudja, mennyit is vitt haza Czepek.

A válasz pár napja érkezett meg: a volt vezérigazgató havi 5 milliós alapbérben, elnökként pedig további 750 ezer forint tiszteletdíjban részesült. Ezen felül távozásakor éves alapbére összegének 17,9 százalékát” is megkapta.

A havi fizetésből kiindulva ez 10,74 millió forint.

 
Az MVM székháza Óbudán.
Kép:Facebook/Bende Tamas 
 

A tavalyi „céges ámokfutás” után „egészen elképesztő” az ötmilliós havi alapbéren felül kifizetett, közel 11 milliós prémium – fogalmazott az ügy kapcsán a lapnak Tóth Bertalan. "Az MVM ugyanis tavaly köztudomásúlag csak úgy kerülhette el a veszteséget, hogy mindannyiunk közös pénzéből - az orbáni inflációt is növelő pluszadókból - több mint 500 milliárd forint állami támogatást kapott" – szögezte le.