„Zajlik
A lényeg

Vitézy Dáviddal is tárgyalt Magyar Péter

9/08/2024 15:44

| Szerző: Klubrádió

"Egyetértettünk abban, hogy Budapest működőképességének biztosítása kiemelt fontosságú, továbbá abban is, hogy az eddigi mutyik megszüntetésének elengedhetetlen feltétele a Fővárosi Önkormányzathoz tartozó összes cég vezetésének nyílt, transzparens pályázaton történő kiválasztása" – írta Magyar.

Korábban egyeztetett már Karácsony Gergely főpolgármesterrel, pénteken pedig Vitézy Dáviddal, az LMP – és a végén a Fidesz –főpolgármester-jelöltjével találkozott Magyar Péter, a Tisza párt elnöke. Ahogyan a Karácsony-találkozó után, most sem tartottak sajtótájékoztatót, csupán Magyar rövid Facebook-posztjából derült ki valamennyi az informális egyeztetésről.

„Egyetértettünk abban, hogy Budapest működőképességének biztosítása kiemelt fontosságú, továbbá abban is, hogy az eddigi mutyik megszüntetésének elengedhetetlen feltétele a Fővárosi Önkormányzathoz tartozó összes cég vezetésének nyílt, transzparens pályázaton történő kiválasztása” – írta Magyar.

„Látszik, hogy a Fidesz és az óellenzék bizonyos erői a jelenlegi status quo fenntartásában érdekeltek. Mi a Tisza Pártnál – alapozva a június 9-i választói felhatalmazásra – egy sokkal takarékosabb, átláthatóbb és politikai kompromisszumokat is követelő közös munkában hiszünk” – zárta rövid közleményét Magyar. Aki már korábban kijelentette, hogy a Tisza Párt semmilyen pozíciót nem vállal a fővárosban, és csak fontos ügyek mentén hajlandó a budapestiek érdekét szolgáló előterjesztéseket támogatni.

Később Vitézy is posztolt a találkozóról, szó szerint megismételte Magyar mondatát a mutyik megszüntetéséről. A szoros választási eredmények és a fővárosi közgyűlés „sokszínű” összetétele miatt az együttműködés szellemében egyeztettek Magyarral.