„Zajlik
A lényeg

Vitézy: Lázár János állította le a váltókörzet cseréjét, ahol kisiklott az Intercity

27/08/2024 06:34

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Lázár közben eltűnt, a Keleti pályaudvaron történt balesetről lassan 24 órája egy szava sincs" – írta a volt államtitkár.

Lázár János törölte  annak a vasúti váltókörzetnek az újjáépítését és cseréjét, ahol tegnap egy váltóalkatrész eltört a Keleti pályaudvarra tartó InterCity kisiklott – hívja fel a figyelmet Vitézy Dávid a Facebookon.

Vitézy azt írja: “a tervezési munkákat leállította, a félkész terveket a kukába dobta és a már megszerzett uniós forrást is inkább visszaadta, nehogy valami is fejlődjön Budapesten. Így aztán ma belátható időn belül remény sem látszik arra, hogy a helyzet itt javuljon.

A Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia nyomán, a kormány döntésével kezdtük el megtervezni a Keleti pályaudvar előtti vágányszakaszok legkritikusabb elemeinek felújítását 2021-ben. (,,,) Aztán jött Lázár és leállított mindent, kirúgott szinte minden szakembert. Mindenki emlékezhet a mesterségesen generált Budapest-vidék ellentétre – emlékeztet az ex-államtitkár.

A budapesti fejpályaudvarok környékén tervezett fejlesztések leállításával azonban Lázár János a valóságban nem a vidéknek kedvezett, hanem épp ellenkezőleg, a vidékiekkel tolt ki leginkább. Lázár közben eltűnt, a Keleti pályaudvaron történt balesetről lassan 24 órája egy szava sincs" – zárta bejegyzését Vitézy Dávid