„Zajlik
A lényeg

Vitézy: Lázárnak le kellene mondania

16/08/2024 15:27

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Vikár Anna Flóra

Nem másokat kellene leváltania, hanem le kellene mondania a miniszternek Vitézy Dávid szerint.

Lázár János ma közlekedési reformnak álcázott sajtótájékoztatón próbálta menteni a saját miniszterségét a magyar vasút szolgáltatási színvonalának teljes összeomlása után – írta Facebook-bejegyzésében Vitézy Dávid, miután az építési és közlekedési miniszter pénteki tájékoztatóján a közlekedés fejlesztésére irányuló öt pontos akciótervet jelentett be, illetve elmondta, leváltja a MÁV vezérigazgatóját.  

Az elmúlt évtizedek legsikertelenebb közlekedési minisztereként inkább lemondania kellene, és nem másokat leváltania – írta Vitézy.

Vitézy szerint Lázár "olyan jogszabályi módosításokat jelentett be, amik pontosan a ma újdonságként előadott tartalommal 12 éve hatályban vannak: jelenleg is van előírt minimumszolgáltatás előírva minden településre a személyszállítási törvényben."

Lázár a pénteki tájékoztatón beszólt Vitézynek, aki rendszeresen fogalmaz meg kritikát a közlekedés irányítása kapcsán: 

„Vitézy Dávid lehetett volna közlekedési miniszter, de nem lett. Lehetett volna főpolgármester, de nem lett. Ennek a sokknak a feldolgozása sok időt vesz igénybe. Megértem, hogy komoly mentális probléma ütötte fel a fejét, de egyszerűbb volna, ha elbujdokolna egy sötét szobába, nem pedig a MÁV-val és a Volánnal foglalkozna.”

"Külön szórakoztató, hogy a főpolgármester-választás szoros eredménye kapcsán tesz megjegyzéseket az a Lázár János, akinek az embere 17 százalékkal kapott ki Márki-Zay Pétertől Hódmezővásárhelyen" – válaszolt Vitézy, majd hozzátette,  "a helyzet mégiscsak az, hogy Lázár János saját miniszteri döntéseivel annyi kárt okozott, ami a kommunizmus évtizedeinek közlekedési minisztereit is alulmúlja."

Majd kritizálta többek között a vasútvonalak bezárását, a járműbeszerzések és hosszú távon fontos beruházások lemondását.