„Zajlik
A lényeg

Vitézy Lázárt hibáztatja a MÁV állapotáért

18/07/2024 12:01

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Lázár felelősségét egyebek mellett abban látja Vitézy, hogy leálltak a vasúti nagyberuházások, leállítottak minden járműbeszerzést, a vármegye- és országbérletek miatt komoly bevétel tűnt el a rendszerből.

Vitézy Dávid Lázár János építési és közlekedési minisztert tette felelőssé a vasút állapotáért, ami szerinte „fontosabb probléma, mint a Fanta narancstartalma”.

Lázár felelősségét egyebek mellett abban látja Vitézy, hogy leálltak a vasúti nagyberuházások, leállítottak minden járműbeszerzést, a vármegye- és országbérletek miatt komoly bevétel tűnt el a rendszerből, és a vállalat a folyamatos átszervezések, költöztetések, „miniszteri ugráltatások” hatására „rosszabb szervezeti és morális állapotban van, mint a rendszerváltás óta bármikor”.

Vitézy szavaira a miniszter egy odaszúrással reagált: szerda esti Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy a vasút fejlődéséhez nemcsak politikai ambíciókkal rendelkező szakértőkre van szükség, hanem tudásra – na és pénzre is.

Lázár közölte: a kormány kisebb fejlesztések mellett 290 millió euró EU-s forrást nyert a Budapest-Kelenföld-Ferencváros vasútvonal korszerűsítésére. A miniszter szerint az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz keretében Magyarország eddig összesen 562,55 millió eurót (kb. 220 milliárd forint) kap.