„Zajlik
A lényeg

Vitézy reagált Lázárra: Ha a miniszteri munka ennyire megviseli az idegeit, jobb lenne, ha abbahagyná

9/10/2024 21:02

| Szerző: Klubrádió

Aberrált, belvárosi, libsi gyerekekről és seggnyalásról írt Lázár János, mire Vitézy Dávid idegnyugtató hársfateát ajánlott neki és hozzátette: "ha a miniszteri munka ennyire megviseli az idegeit, ráadásul, az elmúlt évek sorozatos kudarcai nyomán a MÁV összes utasának idegeit is, mindenki jobban járna, ha lassan inkább abbahagyná".

Szerdán Vitézy Dávid, az LMP (és a kampány végén a Fidesz) által támogatott volt főpolgármester-jelölt a Fővárosi Közgyűlés Klímavédelmi, Közlekedési és Városfejlesztési szakbizottságának elnökeként rendkívüli ülést hívott össze hétfőre, ahova Lázár János közlekedésért felelős minisztert is meghívta. Mégpedig azért, mert úgy tudja, HÉV-járatok ritkítására készül a MÁV, a többi között a gödöllői hév kapacitását csúcsidőszakban 18 százalékkal csökkentenék, 6 helyett 3 kocsival járna, és megnyirbálnák a ráckevei HÉV forgalmát is.

Lázár erre váratlanul durván reagált. „Úgy látom, hogy néhány aberrált, belvárosi, libsi gyereknek megártott a túl sok szívás a hétvégén, és ezért aztán hallucinációik vannak a HÉV-vel, meg úgy általában a világgal kapcsolatban” – közölte. Azt is hozzátette: „A jövőben a közlekedési kormányzat sehol és semmiről nem kíván Vitézy települési képviselővel egyeztetni. Aki ugyanis a hazugságokban az élen jár; aki elveszítette a főpolgármester választást, pedig minden segítséget megkapott ahhoz; aki most, a Fidesz után Magyar Péter seggét nyalja, nem lehet tárgyaló fél.”

Azt is állította, hogy a Vitézy által említett tervek nem fedik a valóságot: „Az Építési és Közlekedési Minisztérium vagy a MÁV vezetésében senki, semmilyen döntést nem hozott a HÉV működésével vagy menetrendjével kapcsolatban! Minden más állítás nettó hazugság.”

Ezt viszont nem hagyta szó nélkül az egykori BKK-vezető és közlekedési államtitkár. „Először is: javaslom egy hársfatea elfogyasztását miniszter úrnak, segíti a szorongás oldását, idegnyugtatásra is jó. Úgy látom, nem ártana” – írta Lázárnak a fővárosi közgyűlésbe frissen bekerült politikus.

„A magyar történelemben Széchenyit beleértve egyetlen közlekedési miniszter sem engedett meg magának ilyen becsmérlő, trágár, útszéli stílust nyilvánosságnak szánt közleményben, mint ma Lázár János. Ha a miniszteri munka ennyire megviseli az idegeit, ráadásul, az elmúlt évek sorozatos kudarcai nyomán a MÁV összes utasának idegeit is, mindenki jobban járna, ha lassan inkább abbahagyná” – fogalmazott a stílusra reagálva.

A tartalomról pedig azt közölte Vitézy: szerinte igenis volt olyan terv, amely a HÉV-járatok ritkításáról szólt. „A MÁV-HÉV Zrt. október 3-án 14:53 perckor kezdeményezte a BKK-nál a hévek ritkítását. A javaslat alapján az utasok százezrei által használt gödöllői, ráckevei és csepeli vonalon 18-23%-os kínálatszűkítés történne decembertől munkanapokon csúcsidőszakban” – írta, hozzátéve: „Ha jól hámozom ki a sok indulatos gyűlölködése közül, Ön a mai posztjában visszatáncolt a MÁV HÉV járatritkítási terveiből.” 

(Kiemelt kép: Vitézy Dávid Facebook-oldala)