„Köszönjük
A lényeg

Závecz: A budapestiek háromnegyede tájékozódna olimpia-ügyben

28/10/2024 14:13

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

A fővárosiak 61 százaléka tehát azt szeretné, hogy legyen az olimpiai elköteleződésről szóló döntést megelőzően alapos tájékozódás és felmérés. További 12 százalék ennél erősebb álláspontot képvisel, feltétlenül az ország érdekében állónak tartja az olimpia megrendezését.

A budapestiek háromnegyede támogatja az olimpiai tájékozódást – ezt mérte a Závecz Research. A Magyar Olimpiai Bizottság a napokban hivatalosan is döntés-előkészítő együttműködésre kérte fel a Fővárost a budapesti olimpia rendezésével kapcsolatban.

Ezt követően Karácsony Gergely arra kérte a fővárosi frakciókat, hogy gondolkodjanak közösen a budapesti olimpiáról. A főpolgármester a Klubrádiónak akkor azt mondta, a főváros az olimpia kérdésében mindenképp erősebb pozícióban van, mint a kormány, mert olimpiára csak Budapest tud pályázni, ez pedig alkupotenciált nyit a városvezetés számára.

„A fővárosiak 61 százaléka azt szeretné, hogy legyen az olimpiai elköteleződésről szóló döntést megelőzően alapos tájékozódás és felmérés. További 12 százalék feltétlenül az ország érdekében állónak tartja az olimpia megrendezését – írta elemzésében a Závecz Research. A két csoport tehát összességében 73 százalék – jegyezték meg, emellett az ország egészét tekintve a tájékozódás támogatása szinte kétharmados 64 százalék.

(via 24.hu)