„Zajlik
Publicisztika
Disznóság - Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Disznóság - Szénási Sándor jegyzete

Ami biztosnak látszik: a régi emberek távozása. Ezt a DK is tutira veszi a maga keserű módján, midőn a korábbi csapat letűnését az emberiség elleni totális bűncselekménynek próbálja beállítani.

A simogató pofon - Dési János jegyzete
Publicisztika

A simogató pofon - Dési János jegyzete

A lényeg, ettől még a pofon - akárhogy is nevezzük, ez bizony alapos megszorítás. Nyilván a százmilliárdokkal kitömött rendszerpropaganda lelkesen szajkózza a szöveget: ez kérem nem megszorítás, mert az csak a gyurcsányi időkben volt, meg Brüsszelben, meg a Sorosnál meg a nemváltó óvódások. Ez csak kiigazítás, esetleg elhalasztás vagy ilyesmi. Persze pofon ez, méretes.

Közfinanszírozott, vagy nem lesz – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Közfinanszírozott, vagy nem lesz – Selmeci János jegyzete

Egyszerre peches és szerencsés vagyok, mert belenőttem abba a világba, amikor az újságírókra kis túlzással már tényleg csak azoknak van szükségük, akik néznek, hallgatnak, olvasnak minket, esetleg meg akarnak venni. Amikor először mondtam be a rádióba a számlaszámot, meg a telefonszámokat, amiken csekket lehet kérni, még felvetődött a „tarhálás” vádja, mára szinte mindenki ezt csinálja azok közül, aki mögött nincsen valamelyik kormány.

A pillanat uralása – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

A pillanat uralása – Rózsa Péter jegyzete

Szóval, miközben a kínai érdekek szerint és kínai hitelből épülő Belgrád-Budapest vasútvonal építéséhez az Orbán család bányájából szorgalmasan szállítják a követ, az egyre-másra felhúzott akkugyárakat lassan be lehet zárni. Ha nem, akkor a gyártáshoz szükséges gigantikus mennyiségű víz és elektromos energia szépen ki fogja szárítani a magyar gazdaság egy részét. A pillanat uralása – mint a Fidesz alapvető stratégiája – ilyen módon működik.

Gumicsont - Hardy Mihály jegyzete

26/09/2024 18:04

| Szerző: Hardy Mihály/Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Az utóbbi időben egyre több a gumicsont, ami szerintem a kormányzási krízis egyik legbiztosabb jele. Úgy látszik, egyre több az állami- és egyházi botrány, amiről el kell terelni a figyelmet.

2024. szeptember 26. Esti gyors - részlet 2024.09.26. Hardy Mihály jegyzete
03:31
00:00

Nem tudom, elgondolkodtak-e mostanában a …gumicsontról? Ezúttal nem az állatkereskedésekben kapható kaucsukból vagy egyéb műanyagból készült gumicsontra gondolok, aminek nulla a tápértéke, de egy ideig eljátszik a kutya vele. Hasonló szerepet tölt be az az Orbán-kormány propagandistái által bevetett fogás, hogy időnként közölnek vagy mondanak egy jó nagy marhaságot, aztán a sajtó meg a közvélemény elvan vele. Szellemi tápértéke nincs az információnak, de legalább eltereli a figyelmet a valódi botrányokról.

Az utóbbi időben egyre több a gumicsont, ami szerintem a kormányzási krízis egyik legbiztosabb jele. Úgy látszik, egyre több az állami- és egyházi botrány, amiről el kell terelni a figyelmet.

Ilyen gumicsont lehet például az, amit Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója mondott az orosz agresszióról és Ukrajnáról meg Magyarországról. Vagyis, hogy a magyarok – okulva 1956-ból – cseppet sem állnának ellen egy orosz agressziónak, mint az ukránok. Ami nettó hazaárulás, amúgy meg sok minden más mellett a NATO-kötelezettségeink súlyos megszegése lenne. Ukrán szempontból meg Trianonnál is nagyobb bűn. Ha ez az ember még a hétvégén is a hivatalában lesz, akkor ez az ostobaság is csak egy gumicsont volt.

A héten a másik Orbán, a miniszterelnök is bedobott egy jó nagy gumicsontot, amikor a magyar gazdaság évi 3-6 %-os növekedéséről vizionált. Mert hogy minden, általunk megkérdezett gazdasági szakember szerint mindez üres parasztvakítás. Ahogy az volt a pár éve bedobott tusványosi mondat is, hogy 2030-ra gazdasági értelemben utolérjük Ausztriát. A magyar gazdaságot persze valójában elsősorban a hét főbűn elkerülésével, vagy a tízparancsolat 7., 8. és 10. pontjának betartásával lehetne fellendíteni. Segítek: Ne lopj, Ne hazudj, mások becsületében kárt ne tégy! és Mások tulajdonát ne kívánd! Ilyen egyszerű. A többi gumicsont.

És ugyanilyen emészthetetlen az ún. „gazdasági semlegességről” szóló mese, a Nyugat hanyatlásáról szőtt rémálmok, meg hogy a világ fejlődése áttevődött a Távol-Keletre. Sőt, Schmidt Mária után szabadon: Nyugaton már a szex is hanyatlik. Csak remélni merem, hogy a történész asszony személyes adatgyűjtés nyomán tette a kijelentéseit. És gumicsont maga Vogel Evelin is, aki a Varga Judit szappanopera 2. folytatásában próbálja ismét elsütni a már jólismert fideszes paneleket Magyar Péter lejáratására, alig pár hónappal a szakításuk után. Ugyancsak friss gumicsont az úgynevezett Szuverenitásvédelmi Kutatóintézet, a SZUKU felállítása is, élén Józsival a megbízható III/III-as kullanccsal, …akarom mondani káderrel.

Lassan ideje lenne a háromhalom-kettős keresztes nemzeti címerben egy kis helyet szorítani – a gumicsontnak.

Hardy Mihály jegyzete az Esti gyors 2024. szeptember 26-ai adásában hangzott el.