„Köszönjük,
Publicisztika
Nagy hang, kisember – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

Nagy hang, kisember – Rózsa Péter jegyzete

A rendszeresen a befogadó klub fényes parkettájára köpködő figura lassan kezd kiszorulni a tánckörből, és ez akkor is így van, ha a következő félévben a magyar képviselőcsoport tölti be a soros EU elnökség szerepét.

Jogállami sufnituning – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Jogállami sufnituning – Hardy Mihály jegyzete

Ez a mostani négyhónapos, tulajdonképpeni ex-lex állapot sem jöhetett volna létre, ha Magyarország jogrendjét, azt a bizonyos, egykor jogállamnak titulált valamit, nem buherálta, sufnituningolta volna agyon – a saját szája íze szerint az Orbán-kormány és a Fidesz.

Gyuszi bácsi a Fideszre szavaz - Rózsa Péter jegyzete

6/06/2024 18:04

| Szerző: Rózsa Péter/Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Azt mondta a Munkáspárt vezére, hogy csak a Fidesz. Mert szerinte csak a jelenlegi kormány akadályozhatja meg, hogy Magyarország belesodródjon az orosz-ukrán háborúba.

2024. június 06. Esti gyors - részlet 2024.06.06. Rózsa Péter jegyzete
02:11
00:00

Azért az nem semmi, hogy a kommunista Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula a Fideszt támogatja. Mellette kampányol. A Fideszre fog szavazni az EP választáson. Ezt hosszasan fejtegette egy interjúban a minap, amit a hirklikk is közzé tett. Azt mondta a Munkáspárt vezére, hogy csak a Fidesz. Mert szerinte csak a jelenlegi kormány akadályozhatja meg, hogy Magyarország belesodródjon az orosz-ukrán háborúba. Szerinte az ellenzék háborúpárti. Meg az egész Nyugat. Csakúgy, mint Orbánék, Thürmerék is decensen átnézve a tényeken támogatják az oroszokat, mintha nem azok indítottak volna háborút. Ki forog jobban ezek után a sírjában? Lenin vagy Hitler, Eisenhower vagy Churcill?

Azért ez az egész némi elmebajra utal. Vagy már az egykori mozgalmárok agya is átállna, ha még élnének? Hogy a liberális, baloldali értelmiségiek Európa és Amerika szerte a saját, zsidó – keresztény kultúrájukat megkérdőjelező, ez ellen támadó úgynevezett palesztinok és terrorcsoportjai mellett tüntetnek, hogy a valamikori, szerelmet és békét hirdető hippik, bitnikek utódaként egyetemi épületeket gyújtanak fel, zsidó diákokat üldöznek, Izraelt genocídiummal vádolják, zsidók halálát nem fájlalva csak arab áldozatokról beszélnek és hogy,  LMBTQ aktivisták állig felfegyverzett Hamász harcosokkal közös fotón illegnek.

Visszatérve Thürmer Gyula pártvezér választására, van még egyáltalán olyan elv, tan, ami nem vált önmaga ellentétévé, vagy legalábbis önmaga, egykori önmaga paródiájává? Vannak még baloldaliak a bal oldalon, konzervatívok a konzervatív oldalon, liberálisok a liberalizmus oldalán, vagy ezen oldalakat elárulták, pontosabban kiárusították, így az ezeket képviselők sem léteznek már? Csak valami nagy katyvasz van, amiben előbb-utóbb bele lehet fulladni. Mint a háború ellenes békemenet hazugságaiba itt, Magyarországon is.

Rózsa Péter jegyzete az Esti gyors 2024. június 6-ai adásában hangzott el.