„Köszönjük
Publicisztika
Five ezer – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Five ezer – Józsa Márta jegyzete

Kár, hogy a magyar nyelvet rajtunk kívül nem érti senki. Plusz: miért hiszik el sokan készséggel a nemzeti konzultációkat böngészve, hogy világunk a létező világok legjobbika? Gondolatkörök Józsa Márta jegyzetéből,

Csomag, program, akcióterv – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Csomag, program, akcióterv – Selmeci János jegyzete

A nyolcadik csomag, program vagy akcióterv lehetett volna pénz az oktatásra, meg az egészségügyre, hogy aztán a tanult és egészséges emberek versenyképes munkahelyeket teremtsenek magunknak, de a piaci ár tízszereséért kutató kutatóink meggyőzték a Marcit, meg hát ő is tudta, okos fiú, hogy a választási győzelmünket egy csomag, program, vagy akcióterv segíti inkább, függetlenül attól, hogy hatékony is, vagy csak van.

Mit látott Csárdi Antal? - Kárpáti Iván jegyzete

22/10/2024 18:03

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Egy valami biztos: Rogán, Ungár és Vitézy tuti nem csücsült egy csőszkunyhóban terveket szövögetve.

2024. október 22. Esti gyors - részlet 2024.10.22. Kárpáti Iván jegyzete
01:40
00:00

Továbbra sem világos, mit látott Csárdi Antal. Hogy ez így van, ahhoz maga a távozó LMP-s politikus is sokat hozzátett, össze-vissza beszél. Egy valami biztos: Rogán, Ungár és Vitézy tuti nem csücsült egy csőszkunyhóban terveket szövögetve. Egyéb más módon egyeztethetett-e az LMP vezetője a propagandaminiszterrel, arról, hogy Vitézy Dávid legyen az igazi fideszes főpolgármester-jelölt? Persze, teljesen életszerű, én korábban is így gondoltam. Rácáfol-e erre, hogy Vitézy folyamatosan üti Lázár mávminisztert? Nem, ez semmit nem jelent ebből a szempontból, a műsor része. 2024 elejére eljutott oda az ellenzéki politika, hogy vagy jelentéktelen egy szereplője, vagy kollaboráns, de megy ez egyszerre is. Nem véletlen, hogy a habokból kiemelkedhetett Magyar Péter, ilyen környezetben csak idő kérdése volt, hogy valaki elsöpörje ezt a gárdát. Persze ezzel még nem vagyunk megmentve, az áradó Tisza folyása kiszámíthatatlan, hol épít, hol rombol és messze még a választás, ahol alapvetően az egyéni körzetek döntik el a végeredményt. 106 jól beágyazott, brutális forrásokkal megtámogatott fideszes jelölttel szemben kell majd találniuk helyben is vállalható embereket, akik hajlandóak kitenni magukat a szőnyegbombázásnak. De ne szaladjunk ennyire előre, a mai napon csak annyit kérek: Csárdi képviselő úr, ugyan árulja már el mit látott, amitől éppen most döbbent rá, hogy Ungár Péter és Vitézy Dávid jó viszonyban van a NER-el!

Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyors 2024. október 22-ei adásában hangzott el.