„Zajlik
Publicisztika
Palack – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Palack – Józsa Márta jegyzete

Józsa Márta jegyzetében a bukaresti tejesüveg-visszaváltó és abból a legenda szerint házat vásárló brigantiktól jutott el Erzsébetváros Csikágónak becézett negyedébe, ahol sorra elnézi a visszaváltó automatáknál azokat a felnőtteket és gyerekeket, akikről első pillantásra is látszik, hogy fontos szerepet játszik immár életükben az eldobott csomagolóanyag összegyűjtése és az ezért kapott fizető utalvány. Felbukkant az állandóan elromló vagy telítődő automatánál való sorban állásnál a nyomor egy láthatatlan rétege.

Lejtő – Neuman Gábor jegyzete
Publicisztika

Lejtő – Neuman Gábor jegyzete

Orbánnak először kell alkalmazkodnia valakihez a politikában. Egy okos ember mondta, talán Churchill, hogy ha egy ország politikai vezetése elindul lefelé a lejtőn, még az isten se állíthatja meg, hogy ne guruljon le az aljáig.

Das Kapital – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Das Kapital – Szénási Sándor jegyzete

Vidnyánszky Attila színre viszi a Tőkét, erről írt jegyzetében Szénási Sándor, aki szerint "félő persze, hogy Marxnak ehhez sem lesz semmi köze, nem is lehet, még akkor sem, ha a Termelési Módot egy különösen zseniális színész állítja elénk, csodás maszkban. De hát Jézus hitéből is csak a politikai kereszténységet képes lepárolni egy hatalom, miért járnának másképp a szellem emberei?".

Hiányozni fog Matolcsy – Kárpáti Iván jegyzete
Publicisztika

Hiányozni fog Matolcsy – Kárpáti Iván jegyzete

Az, hogy a köztársasági elnök egy üres öltöny, szomorú, de nem tragédia. Ha az MNB vezetőjét is a Várból irányítják jövő évtől, akkor az Isten irgalmazzon nekünk, mert a befektetők nem fognak, és nosztalgiával gondolhatunk vissza a 400 forintos euróra.

Új élet vár – Dési János jegyzete
Publicisztika

Új élet vár – Dési János jegyzete

Tisztelt Bese Gergő Péter! Végre legyél szabad és boldog. Nem muszáj többet hazudnod, magadnak se, a szeretteidnek se, nekünk se, az egyházadnak se. Úgy élhetsz, ahogy jólesik. Meg ha ezért nem járnak állami százmilliók, akkor is jó tud lenni. Próbáld ki!

Csoportosan – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Csoportosan – Józsa Márta jegyzete

A szülők, akik éppen készítették elő a gyerek ünneplő ruháját az évnyitóra, arra döbbentek rá, hogy nem csak amit nincs, hanem ahol sincs ünnepelni. Három nappal aztán az iskolakezdés után, amely több száz gyerek számára rémálom lesz egész életükben, kihallgatott az ügyészség egy fiatal nőt, édesanyát, aki valamikor EP-képviselő lévén megpróbálta megakadályozni, hogy a NAV megszállja a hajléktalanokat segítő Oltalom Karitatív Egyesület irodáit.

Szauna az orosz fenékben - Selmeci János jegyzete

6/09/2024 18:04

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Klimatizált hármas metró azért nincs, mert a szerelvényeket muszáj volt az oroszoktól venni, normális hév-szerelvények azért nincsenek, mert a magyar állam visszavonta a nem az oroszok által megnyert tendert.

2024. szeptember 06. Esti gyors - részlet (2024.09.06. Selmeci János jegyzete)
02:41
00:00

Kedves utasunk, Ön a korrupt, oroszok seggében lévő magyar kormány miatt döglik meg éppen a rohadt melegben, elnézést kérünk, tetszettek volna másképpen szavazni - mondaná be a hármas metró őszinteségi rohamot kapó vezetője, ha nem szaunázna éppen ő is a vezetőfülkében, ahol szintén elromlott a klíma, meg ha lett volna esély az elmúlt évtizedekben olyan politikai garnitúra hatalomra jutására, amelyik kormányra kerülve nem lett volna egyből nagyon barátságos az orosz medvével.

Kedves autós barátom, Önnek nem kellene a dugóban állnia a belvárosban, mert be tudott volna jönni az agglomerációból hévvel a munkahelyére, de abszolút megértjük, hogy nem választotta újra azt az ötven éves égető katlant, amiben legutóbb tíz perc alatt jutott el majdnem a hőgutáig, és izzadta szét még a csere pólóját is, ez is azért van, mert a Kreml kottájából játszunk - akár ezt is felírhatnák valamelyik kék plakátra, hogy jól megnézhessék az araszoló sofőrök, hogy nem feltétlenül Brüsszel vagy az LMBTQ migráns nemváltott gyermekek felelősek a közszolgáltatások állapotáért.

Kedves választópolgár, Ön nem késett volna a vonatával együtt két órát a munkahelyéről, ha az uniós forrásokból rendesen karban tartottuk volna a síneket, és akkor esetleg ment volna a klíma is, Ön pedig nem sült volna lángossá a melegben, hogy aztán tovább melegedhessen a metrón, reménykedve, hogy nem lesz rosszul, és nem egy negyven fokos kórházi kórteremben ébred majd fel - akár erről is beszélhetne lemondása előtti utolsó sajtótájékoztatóján az illetékes miniszter, mielőtt a szolgálati autó helyett, a személyiség fejlődése érdekében egy szaunaként funkcionáló metrókocsin távozzon a helyszínről, és a közéletből.

Klimatizált hármas metró ugyanis azért nincs, mert a szerelvényeket muszáj volt az oroszoktól venni, normális hév-szerelvények azért nincsenek, mert a magyar állam visszavonta a nem az oroszok által megnyert tendert, uniós pénz pedig (mindenféle jogállamisági aggály ide vagy oda) azért nincs, mert a gonosz brüsszeliták, izé, az európai elvileg szövetségeseink megunták, hogy a végletekig szuverén vezetőnk, amíg csak teheti, a közös helyett valahogy mindig az orosz érdekek mentén szavaz.

A melegtől éppen elájuló, utolsó erejét összeszedő őszinte metróvezetőnk még éppen be tudja mondani: kedves utasaink, Önök valójában nem egy magyar közlekedési eszközön ülnek, hanem egy forró, orosz fenékben, a kormányukkal együtt.

Selmeci János jegyzete az Esti gyors 2024. szeptember 6-ai adásában hangzott el.