„Támogassa
Megbeszéljük...

DK: Magyar Péter bunkón viselkedett, bocsánatot kérni meg nem tud, mert a Fideszben szocializálódott

30/04/2024 22:59

| Szerző: Klubrádió

Gréczy Zsolt, a DK országgyűlési képviselője szerint egyértelmű, hogy Magyar Péter Dobrev Kláráról beszélt, amikor az "egészen ijesztő" kifejezést használta. Annyit kellett volna mondania Magyarnak, hogy "bocsánatot kérek", de "miután a Fideszben szocializálódott", ez nem tud kijönni a száján – tette hozzá. Magyar Péter azt írta, nem Dobrev kinézetére tett megjegyzést, hanem arra, hogy a politikai elit pártjai vizuális szennyezést követnek el, amikor teljesen feleslegesen teleplakátolják a településeket.

2024. április 30. Megbeszéljük - részlet 24.04.30. Gréczy Zsolt
16:43
00:00

A DK szerint Magyar Péter sértő megjegyzést tett Dobrev Klára külsejére, „egészen ijesztőnek” nevezte a párt alelnökét, úgy érzik, hogy ezzel minden eddiginél mélyebbre süllyedt Magyar. Aki reagált a Facebookon, szerinte a DK „jó rogáni módszerrel tegnap kivágott egy fél mondatot az egyik megszólalásomból és azt állította, hogy én Dobrev Klára kinézetére tettem megjegyzést. Hát, nem. Én arról beszéltem, hogy a politikai elit pártjai micsoda vizuális szennyezést követnek el, amikor teljesen feleslegesen teleplakátolják a gyönyörű településeinket.”

Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője szerint aki megnézte az adott videót, az pontosan tudja, hogy (Magyar Péter) Dobrev Kláráról beszélt, hiszen ki is ejti a nevét. Az, hogy utólag mentegetőzik, „szokásos fideszes tempó”, ennek a része, hogy soha semmit nem ismernek be, mindig mást hibáztatnak. Nem véletlen a felháborodás, több közíró Vásárhelyi Máriától Tóta W. Árpádig, Ceglédi Zoltántól Hont Andrásig úgy gondolta, hogy állást kell foglalnia, mert ez vállalhatatlan. „Ez egyszerűen bunkóság”, így beszélni egy nőről. Annyit kellett volna mondania Magyarnak, hogy „bocsánatot kérek”, de „miután a Fideszben szocializálódott”, ez nem tud kijönni a száján.

Műsorvezetőnk megjegyezte: Magyar Péter arról beszélt, hogy a plakátok ellepik Budapestet, a világörökségi területeket, és itt Szentkirályi Alexandra után nevezte meg Dobrev Klárát. Gréczy Zsolt megismételte, hogy szerinte Magyar Péter itt egyértelműen Dobrev Klárára tett megjegyzést azzal a „gyalázatos” mondattal, hogy „megállnak a növésben a gyerekek”. Magyarra utalva hozzátette, ezt az embert 14 évig nem érdekelte a fideszes plakáterdő, sem a világörökség. Megjegyezte, Magyar eddig 100 millió forintot költhetett rendezvényekre, vagyis „jól ki van stafírozva, talán majd kiderül, ki fizeti a révészt”.

Így hangzott Magyar Péter teljes szövege, amit a Pest megyei Szokolyán mondott el: „Ugye mi nem százmilliárdokat költünk ilyen óriásplakátokra, nem ilyen vizuális szennyezéseket követünk el a környezet ellen. Nem tudom, mikor jártatok Budapesten, végigjöttem a Deák téren csak autóval, és egészen elképesztő, ahogy kinéz. Ott lógnak a plakátok, mint a kilencvenes években, azt hittem, hogy erről már leszoktunk, és a világörökség egyik részénél úgy néz ki, mint valami bazári nem is tudom, micsoda. Szentkirályi Alexandra és a többiek ott lógnak ilyen különböző színekben, Dobrev Klára, ilyen egész ijesztő, ha gyerek lennék vagy a gyerekem lenne lehet, hogy nem tolnám ott babakocsiban, nehogy megálljon a növekedésben. Szóval így vagyunk.”

Szóba került a Medián felmérése, amely szerint a DK 9, a frissen ringbe szállt Tisza Párt 24 százalékon áll. A DK-s politikus szerint „elég vicces” adatok vannak ebben a felmérésében, amely szerint Márki-Zay Péter népszerűbb, mint Dobrev Klára, holott „Márki-Zay Péter kétségbeesett posztokat tetet ki”, hogy gyorsan írjanak nekik alá, mert nem lesz meg neki az európai parlamenti választási induláshoz szükséges mennyiségű aláírás. Arról is írtak, hogy mélyponton a Fidesz, de a mért 46 százalék messze van a mélyponttól.

Gréczy hangsúlyozta, Magyar Péter 14 évig a Fideszt szolgálta, „saját bevallása szerint” néhány hónappal ezelőtt „Mészáros Lőrinctől kért munkát”, Orbán Viktort a „hősének” nevezte, az ő külpolitikáját támogatná az Európai Parlamentben, a háborút pedig szerinte „nem az oroszok, hanem Amerika és az ukránok csinálják”. Azt mondta, ezek „életveszélyes mondatok”. Nem lehet kritikátlanul ajnározni valakit – tette hozzá.

Hogyan működjünk együtt valakivel, aki szerint „jogállam és demokrácia felesleges kifejezések”, és aki azt is közölte, hogy a jelenlegi ellenzékkel nem akar együttműködni? – kérdezte a DK képviselője. Magyar Péter indulásáról úgy vélekedett: láttunk már ilyet, Márki-Zay Péternek hívták. Minden idők legnagyobb fideszes kétharmada lett a vége; ő azt mondta az előválasztás megnyerése után, hogy „leváltotta az ellenzéket”. Magyar Péter ugyanezt mondja – vélekedett.

Képzeljünk el egy olyan helyzetet, hogy június 9-én a választáson ott lesz az Orbán Viktor-féle Fidesz, a „Magyar Péter-féle Fidesz”, valamint a Toroczkai-féle Fidesz – utalt a szélsőjobboldali Mi Hazánkra – a jobboldalon, míg a másikon a DK, MSZP, Párbeszéd-szövetség. Közelebb kerülünk-e ezzel a kormányváltáshoz? – tette fel a kérdést.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük...
2024. április 30., kedd 16:45
Műsorvezető: Bolgár György