„Támogassa
Café Péntek

A fény az alagút végén más színű

1/04/2022 06:51

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

A Café Péntekben elkalandoztunk Diszelbe egy zseniális kiállításra, Franciaországba a Cirkó mozi segítségével, Dés László koncertjére, valamint a Városmajorba és itt volt velünk a német nyelv is az Osztrák Kulturális Fórum jóvoltából.

2022. április 01. Café Péntek (2022. április 01., péntek 20:00)
52:28
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia

Mi magyarok címmel nyílt kiállítás a Első Magyar Látványtár Galériában Tapolca-Diszelben. A giccses és fékevesztett látványmagyarkodás tárgyainak gyűjtője, Vörösváry Ákos mutatta be a nagyon is aktuális kiállítást a Café Péntek hallgatóinak.

A fény az alagút végén más színű – hirdeti a Keleti pályaudvar nagy kivetítője hátoldalán az Osztrák Kulturális Fórum által szervezett művészeti alkotás. Erről és a Wunderbar Fesztiválról is mesélt Christian Autengruber, az intézmény igazgatója.

Emlékmű a nyilasok hajdani brutalitása miatt joggal “Véresmajornak" csúfolt parkban. Mohácsi András szobrászművész nyerte meg a pályázatot, így ő készítette a nyilasok városmajori áldozatai számára emelt emlékművet. Vele beszélgettünk.

Mohácsi András
 
Mohácsi András
Fotó: Pálinkás János
 

Dés László adásunkkal egyidőben adta legújabb nagy koncertjét, amelyen Básti Juli mellett Mácsai Pál volt az egyik főszereplő. Erről is szó volt. És végül...

Dés László koncertje április 1-jén
 
Dés László koncertje április 1-jén
 

... az Intenzív találkozások című francia filmről kérdeztük Deák Zsuzsannát, a Cirkó sajtómenedzserét.

Café Péntek
2022. április 1. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia