„Klubrádió
Reggeli gyors

A járványt segíti, a zenei piacot torzítja a kormány ingyenes Hacacáréja

30/08/2021 14:11

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

A koronavírus negyedik hulláma jelentette kockázat mellett további pénzkiesést okozhat a jegyeladásokban egy ingyenes koncertsorozat – véli Kádár Tamás, a Sziget Kulturális Menedzseriroda Zrt. cégvezetője.

2021. augusztus 30. Reggeli gyors - részlet 21.08.30. Kádár Tamás
06:51
00:00

Miközben Magyarországon egyértelműen elkezdődött a koronavírus-járvány negyedik hulláma, sőt a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Freund Tamás is úgy véli, most a legfontosabb az lenne, hogy minél több embert beoltsanak a hullám berobbanása előtt, a kormány ingyenes koncertsorozatot tervez. Továbbra is érvényben van a korlátozás, amely szerint a "zenés, táncos eseményeket" csak védettségi igazolvány mellett lehet látogatni.

Kádár Tamás, a Sziget Kulturális Menedzseriroda Zrt. cégvezetője a Klubrádióban arról beszélt, hogy a helyzet azért sem egyszerű, mert a járványidőszak alatt az előadóművészek a legfőbb bevételi forrásaiktól estek el. Ezen segített valamelyest a raktárkoncertek koncepciója, amely valamelyest pótolta a bevételeket.

Az Őszi Hacacáré kapcsán – amely a kormány által szervezett augusztus végétől október végéig zajló ingyenes, közel 130 állomásos országos koncertsorozat – megjegyezte, hogy a zeneipar szempontjából az, hogy melyik településen szervezhetnek koncerteket, másodlagos sokkal fontosabb az a kérdés, hogy kik kapnak lehetőséget koncertet tartani. Ilyen körülmények közt az ingyenes koncertekkel ismét azok járnak rosszul, akik a jegyeladással akarnak profitot termelni. Ez jelentősen torzítja a piacot. Megjegyezte, azt sem lehet biztosan tudni, hogy a járvány hogyan alakul a továbbiakban, de az biztosnak tűnik, hogy közel sem ért még véget.

 
 
Demjén Ferenc a színpadon – Keszthely 2021.08.26. – A koncert az Őszi Hacacáré nevű ingyenes, kormány szervezte koncertsorozat része volt. Forrás: Facebook
 

 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Kádár Tamással
2021.08.30., hétfő 8:30
Riporter: Szénási Sándor