„Klubrádió
Dobszerda

A mi Kodályunk – D̶o̶b̶s̶z̶e̶r̶d̶a̶ Szerelemcsütörtök ajánló

26/03/2020 11:15

| Szerző: Klubrádió

Váradi Júlia vendége az Erkel Ferenc-díjas Petrovics Eszter, aki már számos, a komolyzenével foglalkozó filmet készített. Most is egy ilyennel jelentkezett, ezúttal Kodályt mutatja be.

Hallgassanak minket este 7-től!

Petrovics Eszter
 
Petrovics Eszter
 

2020. március 26. Dobszerda (2020. március 26., csütörtök 19:00): Petrovics Eszter
55:55
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia
Az, hogy édesanyja Galambos Erzsi színművész, édesapja pedig Petrovics Emil zeneszerző, természetesen meghatározta a pályaválasztását, a zenéhez, a kultúrához, a színházhoz és a filmhez való viszonyát.

Így aztán nem véletlen, hogy Kodályról, Sosztakovicsról, Haydn-ről, Liszt Ferencről, Solti Györgyről, Bachról, Kurtágról, s most újra Kodályról készített emlékezetes filmeket, s ez csak a töredéke annak a sok zeneművészeti témának, amelyeket egészen fiatal kora óta feldolgozott.

Váradi Júlia vendége Petrovics Eszter rendező, szerkesztő, forgatókönyvíró a Szerelemcsütörtökké átvedlett Dobszerdában március 25-én.

Kulturális ajánlóműsorunk most épp pihen - mivel sorra maradnak el a programok -, így a műsor az utolsó negyedórájában átalakul Café Péntekké. 

Az AEGON Irodalmi Díjra jelölt öt könyv közül Nádasdy Ádám verseskötetéről beszélgetünk Széchenyi Ágnessel, a könyv "nagykövetével".

Az AEGON-díj irodalmi nagykövetei
 
Az AEGON-díj irodalmi nagykövetei
 

Utána pedig Bíró Krisztát is megkérjük, mondja el, milyen szuper dolgot szervezett a diákoknak színésztársaival együtt: néhány kötelező olvasmányból olvasnak fel.


Címlapi kép forrása: Kotnyek Antal / Fortepan.hu

D̶o̶b̶s̶z̶e̶r̶d̶a̶ Szerelemcsütörtök
2020. március 26. csütörtök 19:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia