„Zajlik
Esti gyors

A Nagy Magyar Inkubátor - Hardy Mihály jegyzete

4/05/2023 18:02

| Szerző: Hardy Mihály/Klubrádió

Arról az inkubátorról beszélek, amiben a magyar kormányfő szerint az elmúlt tizenkét évben itthon kinevelték a jövő sikeres társadalmát. Rossz hírem van. Ha belenézek ebbe a magyar inkubátorba, egy rémítő torzszülöttet látok.

2023. május 04. Esti gyors-részlet (2023.05.04. Hardy Mihály jegyzete)
02:50
00:00

Nem tudom, elgondolkodtak-e mostanában ezen az… inkubátoron? Most nem arra gondolok, amiben a koraszülötteket elhelyezik vagy amibe a nem kívánt újszülötteket rakják a kétségbeesett anyák a kórházak ajtajában. Arra gondolok, amiről a magyar miniszterelnök olyan büszkén dicsekedett az ókonzervatív amerikai republikánusok és az európai ultrakonzervatívok budapesti dzsemboriján. Aminek megrendezését – csak csendben teszem hozzá – természetesen mi, adófizető magyar állampolgárok fizettük.

Arról az inkubátorról beszélek, amiben a magyar kormányfő szerint az elmúlt tizenkét évben itthon kinevelték a jövő sikeres társadalmát. Rossz hírem van. Ha belenézek ebbe a magyar inkubátorba, egy rémítő torzszülöttet látok: fasizmusnak még kissé csenevész, de diktatúrának már eléggé megizmosodott. Nehéz volt eldönteni Orbán Viktor mai beszédét hallgatva, hogy a szétszálazásához politológusra vagy inkább pszichiáterre lenne szükség. Netán rohammentőre.

A Nagy Magyar Inkubátor
 

A szónok ugyanis a progressziót jelölte meg az emberiségre leselkedő legnagyobb veszélyként. Márpedig a latin eredetű progresszió kifejezés fejlődést, haladást jelent, akármelyik értelmező szótárt nyitjuk ki a „p” betűnél. Vagyis a Budapestre csődített bagázs az emberiség fejlődésnek üzent hadat, a társadalmi haladást próbálja minden lehetséges eszközzel lefékezni. Önleleplező beszéd volt, annyi szent.

A magyar miniszterelnök persze elpuffogtatott minden, jól ismert, olcsó szónoki patront Soros Gyuri bácsitól kezdve, az ostromlott erődön át a brüsszeli mocsárig. Ami az utóbbit illeti, ha ez a terep annyira bűzös a kormányfőnek, akkor ugyan miért próbál ebből a mocsárból a magyar fejlődéshez euromilliárdokat kiszivattyúzni? Vagy erre is igaz a latin mondás: pecunia non olet – a pénznek nincsen szaga? Aztán volt itt még össze-vissza zagyválva migrációs veszély, liberális világösszeesküvés, baloldali vírustenyészet és a többi. Amiről nem volt szó, az a többi kormánysiker. A vágtató infláció, a halálosan beteg magyar egészségügy vagy a bukásra álló magyar közoktatás. Apropó oktatás: azért volt itt egy üzenet a jövőnek, már ha a fiatalokat tekintjük a jövő letéteményeseinek.

Éppen 24 órával ezelőtt üzent a kormány a fiatalokon keresztül a jövőnek. Lesz még itt a számukra bőven minden, ami szem-szájnak ingere. Például könnygáz, gumibot és rendőri önkény! Mert Magyarország ugye, előre megy…

Hardy Mihály jegyzete a 2023. május 4-i Esti gyorsban hangzott el.