„Ki
Anno Budapest

Anno Budapest: Autóversenyek

7/07/2024 06:00

| Szerző: Klubrádió/pj

 | Szerkesztő: Pálinkás János

Magyarország bár sosem volt nagyhatalom az autósportban, egyes szakágakban azért oda tudott érni a világ élvonalába. És igenis népszerű sportról van szó, ezért is tűztük műsorra az Anno Budapest 2024. július 7-i adásában.

Panxnotded Miklós arra ösztönözte a Klubrádió hallgatóit, hogy telefonáljanak be az adásba vasárnap 2 és 4 között és meséljenek neki gokartról, szlalomról, autókrosszról, rally krosszról, rallyról, gyorsasági versenyekről, kamionos versenyekről, Forma-1-ről, tereprallyról, driftről és dragster futamokról, melyeken ott voltak nézőként vagy versenyzőként. Tudták, hogy a Svábhegyen már 1920-ban megindultak a hegyi autóversenyek –, melyek a Pasaréti térről indultak? Hogy került oda Rudolf Steinweg emlékműve? És az megvan, hogy 1936 és 1972 között rendszeresen tartottak autós és motoros versenyeket a Népligetben, de még a Városligetben is? 1936-ban tízezrek nézték a népligeti első magyar Grand Prix-t? Elékeztünk Hartmann Lászlóra, Kesjár Csabára, a Ferjáncz-Tandari párosra, Tóth Jánosra, Baumgartner Zsoltra, Dobor Dezsőre, a Hungaroringen gokartozó Roger Taylor Queen-dobosra, a rallye matricákra, Frank Tamásra, Darázs Antalra, Michelisz Norbertre, Kiss Norbertre, a tuning ladákra, meg ami még előjött a memóriájuk mélyéről.

Címlapi fotó: Budapest Nagydíj, túraautó EB futam. A Porsche 911 versenyautóban a futamgyőztes Toine Hezemans. 1961. Budapest, Népliget. Forrása: Fortepan.hu/Urbán Tamás

Anno Budapest
2024. július 7. vasárnap 14:00
Műsorvezető: Panxnotded Miklós
Szerkesztő: Árva Brigitta