„Klubrádió
Megbeszéljük...

Bácskai kint hagyja a Baranyiról készült „visszataszító” rajzot

2/07/2020 16:59

| Szerző: Klubrádió

A IX. kerületi önkormányzat csütörtöki ülésére Bácskai János fideszes képviselő (korábbi polgármester) úgy ült be, hogy kilógatott maga elé egy Baranyi Krisztinát, a kerület jelenlegi vezetőjét ábrázoló, az ellenzék szerint „primitív és szexista” karikatúrát. 

2020. július 02. Megbeszéljük / részlet, Bácskai János (20.07.02.)
16:32
00:00

Bácskai János kint hagyja a Baranyi Krisztináról készült karikatúrát, amíg a jelenlegi polgármester nem kér elnézést a helyi Fidesz-frakcióvezetőtől, akit Bácskai szerint egy testületi ülésen lehülyézett. Ferencváros volt fideszes polgármestere Megbeszéljük című műsorunkban azt mondta, magától Baranyi Krisztinától idézte a fotóra írt szöveget, Bácskai János szerint a kerületben sok az átláthatatlanság, például azt sem lehet tudni, hogy a jelenlegi polgármester 2014 előtt mivel foglalkozott. Bácskai szerint Baranyi említett mondata és képviselőtársának lehülyézése „visszataszító viselkedés” a polgármestertől.

Szóba került a beszélgetésben, hogy Bácskai miért nem fogott kezet annak idején Baranyival. A volt polgármester azt mondta, erről senki nem kérdezte az ő álláspontját. Szerinte azt történt, hogy Baranyi őt és a képviselők egy részét börtönnel fenyegette, bár feljelentést azóta sem tett. Ráadásul „megfenyegette” a köztisztviselőket is, mert azt mondta, „darabra tudja, ki fideszes”, és azok „repülni fognak” – fogalmazott a fideszes politikus. Szerinte mivel Baranyi Krisztina van hatalmon a IX. kerületben, neki kellene példát mutatnia. Megjegyezte: ehhez képest a legutóbbi ülésen is „börtönnel fenyegetett” egy cégvezetőt. Hangsúlyozta, hogy február óta várják a bocsánatkérést a polgármestertől, tehát nem a karikatúra volt az első lépés. Sőt, úgy fogalmazott, „ez egy fénykép, le lett fényképezve, amit [Baranyi] mondott”.

2020. július 02. A lényeg / részlet, Baranyi Krisztina (20.07.02.)
00:25
00:00

A Klubrádió híreiben még Bácskai János előtt sikerült elérnünk Baranyi Krisztinát, aki azt mondta: „Visszataszító rajzzal gúnyolt a ferencvárosi expolgármester” A polgármester ezt arra mondta, hogy Bácskai János a csütörtöki közgyűlés ülésén kitett az asztalra egy rajzot, amin az olvasható, idézzük: „megértem, hogy a bugyimba is be akarnak nézni”. Az ügy előzményéhez tartozik, hogy ez a mondat még februárban hangzott el válaszként Gyurákovics Andrea számonkérésére, hiszen a helyi Fidesz frakcióvezetője nehezményezte, hogy a polgármester életének 2014 előtti fontos eseményei titkosak. Baranyi Krisztina azonban elmondta, hogy minden, a közre tartozó adatot nyilvánosságra hozott. Hozzátette: ezt a stílust még azután se várta, hogy megválasztásakor a polgármester nem fogott vele kezet, ez az akció most azt is alulmúlta. Szerinte az egész Bácskait minősíti, így ő inkább nem mondana rá ezenkívül semmit.

Itt látható a Baranyit ábrázoló kép Mátyás Ferenc helyi momentumos képviselő Facebook-posztjában:

Baranyi Krisztinát terveink szerint pénteken, ugyancsak Megbeszéljük című műsorunkban kérdezzük meg az elődje által elmondottakról.

Megbeszéljük / A lényeg
2020. július 2., csütörtök 16.00
Műsorvezető: Bolgár György