„Támogassa
Megbeszéljük...

Bodnár Zoltán: Nagy ára lesz a rossz válságkezelésnek

18/05/2021 16:27

Szijjártó Péter kijelentésére reagált A Klubrádió műsorában Bodnár Zoltán is. Az MNB egykori alelnöke szerint nem kell komolyan venni a külügyminiszter propgandaszövegét. Megjegyezte, nagy árat kell azért fizetni, hogy a gazdaságvédelmi intézkedések kedvezményezettjei túlnyomóan kormányközeli érdekeltségek voltak.

2021. május 18. Megbeszéljük - részlet 21.01.18. Bodnár Zoltán
07:29
00:00

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint gazdaságilag is a magyar kormány kezelte legjobban a járványt Európában. Bodnár Zoltán, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke a Klubrádiónak azt mondta, hogy nem érdemes foglalkozni a Szijjártó-féle zagyvasággal, zöldséggel.

Viszonylag magas, 1,9 százalékos GDP emelkedés tapasztalható. Így az elmaradásunk a járvány előtti időszakhoz képest megfelel az eurozónáénak. Bodnár azt is hozzátette, hibás, téves és rossz volt a kormány gazdasági intézkedése annak tükrében, hogy az adósságállományunk visszatért a 2010 előtti szintre, és olyan államok is megelőznek, mint Ciprus és Románia.

Hozzátette, nagy árat kell azért is fizetni, hogy a gazdaságvédelmi intézkedések kedvezményezettjei túlnyomóan kormányközeli érdekeltségek voltak, miközben a kis és középvállalatok alig, az 5 főnél kevesebb alkalmazottal működő cégek pedig ennél is kevesebbet kaptak. Olyan állami beruházásokra költ a kormány, amelyeknek nincs komoly, gazdaságot élénkítő, teljesítmény növelő hatásuk. Ettől nem lesz jobb a termelékenység, és nem lesz jobb a versenyképesség sem. Amikor ezek a pénzek elfogynak akkor a viszonylagos növekedés megáll.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Bodnár Zoltánnal
2021.05.18., kedd 16:33
Riporter: Bolgár György