„Zajlik
A lényeg

Bronzérmes lett a női kajak négyes az olimpián

8/08/2024 14:02

| Szerző: Klubrádió

Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra a táv első felében ötödik volt az 500 méteres távon, de féltávnál feljöttek a harmadik helyre és ezt meg is tudták őrizni az olimpiai döntőben.

A Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra összeállítású hajó kedden az előfutamból másodikként közvetlenül a csütörtöki döntőbe jutott.

Ebben a számban Magyarország volt a címvédő, de a három évvel ezelőtti csapatból csak Csipes maradt meg, a másik három versenyző olimpiai újonc. Az új-zélandiak vb-címvédőként a legnagyobb esélyesek voltak a győzelemre. Vezérevezősük, Lisa Carrington ötszörös olimpiai bajnokként vezette a csapatát. Komoly erőt képviseltek a tavaly vb-harmadik spanyolok is és ott voltak a mindig erős németek is.

Párizs 2024 - Kajak-kenu
 
A későbbi bronzérmes Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra (j-b) a női kajak négyesek 500 méteres versenyének döntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezős és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 8-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás
 

A rajtból közepesen jöttek el a magyarok, a táv első felében ötödikként haladtak, féltávnál viszont már harmadikok voltak, és ezt a pozíciójukat nagy versenyben meg is őrizték. Az első két helyen az új-zélandiak és a németek végeztek.

A női négyes a magyar küldöttség kilencedik érmét - a harmadik bronzot - szerezte a párizsi olimpián.

(forrás: MTI)