„Zajlik
Megbeszéljük...

Bruti: Magyar Péter jó stand-upos lenne

27/05/2024 23:44

| Szerző: Klubrádió

Tóth Imre Bruti, stand-upos, humorista, aki a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot képviseli az "úgynevezett" köztévé vitáján, elmondta: nagyon békés típus, nem szeretne beszólogatni embereknek, de vicc szintjén, ha úgy esik, megemlíti akár Magyar Pétert, Toroczkai Lászlót, vagy éppen Deutsch Tamást, aki "remek ember, már nagyon régóta kint van Brüsszelben, és meg is állította egy személyben". Magyar Péter szerinte "jó stand-upos lenne, most mondom neki, remélem, nem vált szakmát".

2024. május 27. Megbeszéljük - részlet 24.05.27. Tóth Imre "Bruti"
14:54
00:00

Tóth Imre Bruti, stand-upos, humorista, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt európai parlamenti képviselőjelöltje lesz az, aki pártja nevében részt vesz az úgynevezett köztévé vitáján. A műsorvezetőnk által használt ’úgynevezett’ jelzővel nagyon egyetértett a Megbeszéljük adásában.

Elmondta, egyszer, két éve sikerült már ott eltöltenie öt csodálatos percet, „szívhatta a szabadság levegőjét”. Most nem is öt percük lesz, hanem már nyolc – tette hozzá. A viccet félretéve elmondta, azt szerették volna, hogy normális, valódi EP-vita keretében üljön le 10-11 ember és beszélje meg az ország dolgait, de ezt nem teszik lehetővé az M1 szabályai. Ezért listavezetőjük, Le Marietta úgy döntött, hogy ő egy komoly, tanult nő, ebben a bohózatban nem vesz részt, de hogy „a Kutyapárt se maradjon csont nélkül”, megkérték őt és vállalta. Úgy gondolják, hogy az EP-be, komoly vitába szakértőt kell küldeni, kabaréba meg humoristát. Lehet, hogy ez előrehozott szilveszteri műsor lesz, tette hozzá. Hozzátette, kénytelen lesz új dolgokat kitalálni, mert a fellépésein ritkán szokott politizálni, bár tévében kicsit másként működik a dolog. Jelezte, Le Marietta egyébként elment a Partizánba és megy június elsején az ATV-s vitára is, meg lehet hallgatni őt is és a honlapjukon megtalálják a „Kutyapárt menni Európa” programot. Szerinte egyébként az MKKP az egyetlen párt az országban, amely pénzzel és munkával támogat civileket.

Közölte, ő alapvetően nagyon békés típus, nem szeretne beszólogatni embereknek, de vicc szintjén, ha úgy esik, megszólítja akár Magyar Pétert, Toroczkai Lászlót, vagy éppen Deutsch Tamást, aki „remek ember, már nagyon régóta kint van Brüsszelben, és meg is állította egy személyben”. Arra a kérdésre, hogy nem tart-e attól, hogy esetleg kizárják a vitából a viccelődésért, nevetve elmondta, jogkövető állampolgárként a szabályzatban megadott témákban szeretne válaszolni. Aztán, hogy a válasz mi lesz, az jó kérdés.

Azzal kapcsolatban, hogy Magyar Péter megjelenése tőlük is vehet el szavazókat, azt mondta, a Kutyapárt hosszú évek óta, lassan építkezik és a cselekvésben hisz. Nagyon örül más pártok sikereinek – így Magyarnak is –, főleg, ha hellyel-közzel hasonlókat mondanak, mint amit ők is korábban. De nem fogják feltenni a kezüket, nem kapitulálnak, hanem csinálják tovább a dolgukat, „csontról csontra építjük a Kutyapártot”, például a kapott közpénzt tudomása szerint csak ők osztották szét. Magyar Péter nagyon jól beszél, „jó stand-upos lenne belőle, most mondom neki, remélem, nem vált szakmát” – fogalmazott. A beszélgetésben szóba került az is, hogy a Kutyapárt licitálást tart, ugyanis elköltötték a pénzt a civilekre, és milyen szerencsés a Megafon, amiért neki ilyen sokan adományoznak pénzt, „csak azt úgy hívják, hogy adó” – jegyezte meg Bruti.

Aki kitért arra is, hogy realista, a negyedik helyet is csak úgy vállalta el az EP-listán, hogy „jókat mondunk, 21 helyet szeretnénk begyűjteni”, de a realitás nem ezt mutatja, sajnos nem hiszi, hogy tőlük négy ember kijutna.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük...
2024. május 27., 16:45
Riporter: Bolgár György