„Klubrádió
Esti gyors

DK-s szóvivő: Most az a dolgunk, hogy segítsük az ellenzék működését

18/10/2021 19:56

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője azt üzente azoknak a szavazóknak, akiket esetleg elszomorított az előválasztás eredménye, hogy az elsődleges cél most a Fidesz leváltása. Szerinte a Demokratikus Koalíció pozíciói az eredménytől függetlenül erősödtek.

2024. április 27.
00:00
00:00

Nem lehet széthúzás a hat párt között, mert csak így lehet legyőzni az Orbán-kormányt – mondta a Klubrádiónak Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője. Hozzátette, most nincs helye a széthúzásnak. Azoknak DK-s szavazóknak is üzent, akik csalódtak az eredményben. "A DK erősödött az előválasztással, és nem fordult el a baloldali szavazóktól."

Barkóczi szerint a kormány forgatókönyve ismert: egyetlen célja az lesz a következő, a választásokig hátralévő időszakban, hogy szétzilálja az ellenzéki összefogást, ezért különösen fontos, hogy példátlan egységet mutasson az ellenzék, mert csak együtt megkerülhetetlen az ellenzék. "Így le fogjuk győzni a Nemzeti Elnyomás Renszerét."

Hozzátette, a DK célja a kormány- és rendszerváltást követően, hogy elszámoltassa a "fideszes bűnözőket". "A hat párt felelőssége, hogy vigyázzanak egymásra, őrizzék meg ezt az egységet, mert az elmúlt 11 év alatt kiderült, hogy csak így van esély a kormány leváltására, és az ellenzéki összefogásban mindenkire szükség van" foglalta össze.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Esti gyors/interjú Barkóczi Balázzsal
2021.10.18., hétfő 18:30
Riporter: Dési János