„Klubrádió
Reggeli gyors

Egy nagy, közös békemenet az álma a viccpártelnök Kovács Gergelynek

22/10/2021 13:42

| Szerző: Klubrádió/Bohus Péter

Ők az előválasztás igazi vesztesei. Pedig csak egyet akarnak. Egy nagy, közös békemenetet. Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutyapárt elnöke a Reggeli gyorsban tett hitet a kormány mellett.

2021. október 22. Reggeli gyors - részlet 21.10.22. Kovács Gergely
07:00
00:00

Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutyapárt elnöke a Reggeli gyorsban azt mondta, hogy szerinte nem csak őt, hanem mindenkit megfigyelnek Pegasussal, de szerinte ez nem baj, sőt: a mi érdekünk. "Ha a kormány tudja, mit gondolunk, csak úgy tudja meghozni a döntéseket" - jelentette ki.

A viccpárt elnöke az előválasztásról is beszélt, ami szerinte csak arra volt jó, hogy az ellenzék ezzel elterelje a figyelmet az illegális bevándorlókról. Ő a maga elemzése szerint azt gondolja, hogy ha Dobrev Klára lett volna a győztes, akkor 10-szer annyian szavaznának a Kutyapártra, mégis, felülemelkedve a saját szűklátókörű érdekein, kijelentette, örül, hogy nem Dobrev nyert.

 
MKKP békemenet (Facebook)
 
 

Persze így, hogy egy pártpolitikától távol álló ember győzött, és a szavazóknál értelemszerűen megjelent a hatalomtagadás is, akár csak a kétfarkúaknál, felmerült a kérdés: nem érzi-e a kutyapárt elnöke, hogy valójában ők lettek az előválasztás vesztesei. Kovács megpróbált erre nem válaszolni. És megpróbált nem beszélni arról a fegyverről, a lófejről sem, ami miatt feltehetően egy zuglói szocialista jelölt vissza is lépett. Kovács azt a zavaros magyarázatot adta, hogy szerinte a lófejes taktika bármikor bevethető, és hogy statisztika igazolja, hogy ahol felbukkan egy ló, ott az ellenjelölt vissza szokott lépni. Érdekesnek nevezte, hogy a magyar politikában ezt még nem vetették be.

Az október 23-ai békemenetükről elmondta, hogy 12-től kezdődik a műsoruk, de szerinte érdemes lehet már 10 órával hamarabb elindulni, mert "Karácsony Gergely alkalmatlansága miatt" le lesz zárva a fél város.

Azt is elmondta, hogy a tudomása szerint lesz egy álbékemenet is, ezért fontosnak nevezte, hogy felismerjék az emberek, melyik békemenet melyik. Bár elgondolkodott, hogy akár két békemenet is lehet, "egy ma már nem ér semmit". A saját békemenetükkel szeretnék a kormány munkáját megköszönni és kifejezni a hálát a teljesítményért. De szerinte ennek a politikának még nincs vége, lenne még mit csinálni, hiszen hiába vontak el a fővárostól pénzt, "még állnak a házak, járnak a villamosok. Lenne még mit tenni" - mondta.

Mulasztásként említette a határkerítést is, ami szerinte még nem teljes, hiszen a nyugati határon nem készült el, így el lehet hagyni az országot. Tetőre is szükség lenne, állapította meg, ugyanis a "sok mozgás nem tesz jót az embereknek".