„Klubrádió
A lényeg

CÖF: A „gyurcsányi terror” útvonalán halad majd a Békemenet

13/10/2021 14:07

| Szerző: Klubrádió

„Nyugodt, békés, csendes összefogással kívánjuk demonstrálni, hogy itt történt a 15 évvel ezelőtti gyurcsányi terror, amely békés emberek ellen lovas attakkal, szemkilövetéssel, csonttörésekkel, vízágyúval és vipera náspángolással fenyítette az embereket” – közölte Csizmadia László CÖF-alapító az október 23-i Békemenet útvonaláról szerdán az MTI beszámolója szerint. 

„A 2006-os terror útvonalán halad a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) által szervezett Békemenet október 23-án” - közölte a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumának elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az MTI tájékoztatása szerint Csizmadia László elmondta: "nyugodt, békés, csendes összefogással kívánjuk demonstrálni, hogy itt történt a 15 évvel ezelőtti gyurcsányi terror, amely békés emberek ellen lovas attakkal, szemkilövetéssel, csonttörésekkel, vízágyúval és vipera náspángolással fenyítette az embereket. Ismét vér folyt a pesti utcákon. Megtörtént a demokrácia megcsúfolása. A menet előtt kifeszített molinónk jelszava: Soha többé, stop!"

A Békemenettel, amelybe több száz olasz és lengyel civilt is várnak, jelezni szeretnék a "brüsszeli bürokráciának", hogy a nemzetek népei felett nem uralkodni kell, hanem szolgálni őket - fogalmazott Csizmadia László.

Hozzátette: a Békemenet résztvevői így 1956 hősei mellett a 15 évvel ezelőtti, gyurcsányi rendőrterror áldozataira is emlékeznek.A résztvevők 13 órakor gyülekeznek majd az '56-os forradalom bölcsője, a Műegyetem előtt, és 14 órától a Szabadság híd-Vámház körút-Károly körút-Erzsébet tér útvonalon vonulnak a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződéséhez, ahol 15 órától részt vesznek az állami ünnepségen és meghallgatják Orbán Viktor miniszterelnök beszédét, amely a megszokottól eltérően nem a Kossuth téren lesz tehát.

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy nem ez lesz az egyetlen békemenet október 23-án: a Magyar Kétfarkú Kutya Párt az Oktogontól indítja aznapi rendezvényét, Stop mindenki jeligével.

(Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás)