„Klubrádió
Megbeszéljük...

Együtt mozdulnak a szakszervezetek

15/01/2019 17:12

Formálódik az országos sztrájk, megalakult az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság, folynak az egyeztetések az előkészületekről.

2019. január 15. Kuti László (ÉSZT) a sztrájk előkészületeiről
09:35
00:00

Országos sztrájkra készül több szakszervezet, melyek Összefogás néven lépnek fel együttesen. A szövetségnek tagja a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete és a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete is, mások mellett.

Közben megalakult az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság, amelynek alapját a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma adja, ehhez csatlakozott az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés. Kuti László az ÉSZT elnöke ezt a megbeszéljük című műsorunkban közölte.

Elmondta, hogy minden közalkalmazottat érintő probléma a bértábla, amelyet úgy alakítottak ki, hogy nagy részét lefedi már a minimálbér, illetve a garantált bérminimum. A munkakörülményekkel óriási gondok vannak az egészségügyben, a felsőoktatásban, a kutatásban. Szolidaritásra van tehát szükség, támogatni fognak olyan szakszervezeteket is, amelyekkel ugyan nem közösek a gondjaik, de hasonlóak. Kuti László azt is fontosnak tartja, hogy a versenyszférában dolgozó érdek-képviseletekkel is működjenek együtt.

Bolgár György interjúját a felső ikonra kattintva hallgathatja meg. FOTÓ: 168 óra.hu.