„Klubrádió
Klubdélelőtt

Együtt sikerben és bajban is – Klubdélelőtt ajánló

17/04/2020 18:45

| Szerző: Klubrádió

A Klubdélelőttben megismételjük a most eltávozott Tettamanti Bélával készített korábbi interjúnkat, illetve itt lesz még velünk Pogány Judit, Görög László színészek, Illés Fanni parasportoló, Szigeti Tamás fotóriporter és Vajó Zoltán tudós.

2020. április 18. Klubdélelőtt (2020. április 18., szombat 09:00)
153:59
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa
9.00 Tettamanti Béla Munkácsy Mihály-díjas grafikus nemrégiben volt a Klubdélelőtt vendége. Jól volt, beszélt ugyan a betegségéről is, de a reményről is, mert biztos volt benne, leküzdi. Sajnos nem járt sikerrel, otthonában örökre elaludt. Se külföldi, se hazai mesternek, senkinek sem volt követője. Őt sem fogják követni. Fiatal, csak 73 éves volt.

9.30 Szigeti Tamás fotóriportert nemrégiben Balogh Rudolf-díjjal tüntetették ki. A Da capo egy különleges sorozata, ami zenészekről, illetve emberekről szól, akik zenészek - remek alkotás. Az időt vagy inkább az időtlenséget igyekezett a művész megragadni.

Szigeti Tamás
 
Szigeti Tamás
 

10.00 Vajó Zoltán a csodával határos módon került be az emberi génkészletet feltérképező humángenom-projektbe. Azóta fedezett már fel öregedési gént, fejlesztett génmódosított inzulint és H1N1-vakcinát. És ifi hokibajnokságokat nyert edzőként.

10.30 Illés Fanni világbajnok paraúszó születése pillanatában így szólt az orvos diagnózisa, amit a szülőknek mondott: "Holtan született, sikerült újraélesztenünk. De jobb, ha nem látja. Nincsenek lábai és a kézfeje sem nőtt ki rendesen. Valószínűleg ülni sem tud majd és szellemileg sem lesz ép. Mint gyakorlott apuka azt tanácsolom, mondjon le a gyermekéről."

11.00 A költészet napján az Örkény Színház társulata elindította a VERS CSAK NEKED akcióját. "Nézőterünk zárva. Mégis: szeretnénk, ha NEKED, kedves nézőnk, személyesen adhatnánk valamit: szeretnénk enyhíteni a bezártság élményét, oldani a magányt." Vendégünk: Pogány Judit Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

11.30 Idén Görög László színművész nyerte el a Gábor Miklós-díjat Shylock szerepének megformálásáért a Mohácsi János rendezésében készült A velencei kalmár előadásban.

Klubdélelőtt
2020. április 18. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa