„Klubrádió
Megbeszéljük...

Előválasztás - Hogyan tovább?

4/02/2019 17:07

| Szerző: Klubrádió

Az MSZP ragaszkodik a személyes megjelenéshez a főpolgármesteri előválasztáson. A pártelnök úgy nyilatkozott, hogy ezzel biztosítható a szavazás tisztasága.

2019. február 04. Megbeszéljük - részlet 19.02.04. Tóth Bertalan
12:04
00:00

A budapesti előválasztást meggyőző fölénnyel nyerte Karácsony Gergely Horváth Csaba előtt. Mintegy 34 ezer polgár adta le a szavazatát, amit a kormánypárti média teljes kudarcként állított be. Puzsér Róbert ismert médiaszemélyiség -akit az LMP támogat- beszállna a második fordulóba, de csak akkor, ha nem kell személyesen megjelenniük a választóknak a regisztráción, hanem interneten is le lehet adni a voksokat.

Az MSZP elnöke, Tóth Bertalan úgy nyilatkozott Megbeszéljük című műsorunkban, hogy a párt ragaszkodik a személyes regisztrációhoz, ebben látja a garanciát arra, hogy a kormánypárt ne tudja „meghekkelni” az eredményt. Az elnök szerint több tízezer embert képtelen lenne mozgósítani a Fidesz ilyen célra.

A szocialisták a helyi szervezetekre bízzák a jelöltek kiválasztását és azt is, hogy mely pártokkal, szervezetekkel fognak össze. Tóth Bertalan szerint egyetlen ellenzéki jelöltet kell állítani a kormánypárttal szemben, csak akkor van esély a győzelemre. Nyár elejére ki kell derülnie, hogy kik indulnak az önkormányzati választásokon. Az már csak technikai kérdés, hogy egy jelölő szervezet lesz-e, vagy más módon egyeznek meg, más megoldást választanak a helyi ellenzéki erők.

Pikó András interjúját a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. FOTÓ: 168 óra.hu.